Dok Nicolas Sarkozy šarmira španjolsku kraljicu, Carla Bruni umire od dosade

PRIJE summita vezanog za svjetsku ekonomsku krizu, kraljevstvo Španjolske pozvalo je predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozyja i njegovu suprugu Carlu Bruni na obilnu i luksuznu gala večeru. U dvorani kraljevske palače optočenoj zlatom, draguljima i baršunom okupilo se fino društvance, a Nicolas je cijelu večer između kraljice i princeze pucao od šarma. Kraljica Sofia koja ne izlazi iz ciglasto crvenih toaleta i princeza Letizia s Nicolasa nisu skidale pogled, a predsjednik nije skrivao kako mu pažnja kraljevskih dama izuzetno godi egu.

Carla bi natuknula kakav trač, ali nije imala kome

Međutim, sudeći po licu njegove supruge Carle Bruni, koja je redovito u većem centru pažnje od njega, bilo je dosadno i nelagodno. Osim što je sjedila preko puta Nicolasa i time ne imala nikoga za kakav prigodni "šuš muš" u uho, pored nje je sjedio španjolski princ Felipe s kojim je cijelu večer jedva progovorila nekoliko rečenica. No, zato se se nešto češće čuo zvonki zvuk sudaranja kristalnih čaša prepunih šampanjcem, a Carla je bila profesionalno ljupka kao i uvijek. Na gala večeri još je prisustvovala i španjolska ministrica obrane Michele Alliot-Marie.

Nicolas i Carla u Španjolskoj prijestolnici ostaju dva dana, sve do sutra kad će se Nicolas pridružiti premijeru Joseu Luisu Rodriguezu Zapaterou na summitu. Kad su stigli u Španjolsku članovi kraljevske i predsjedničke obitelji posjetili su muzej El Prado, a prije summita će posjetiti odaje kralja Juana Carlosa koji će ga dočekati u kraljevskom stilu.

L.V.
Foto: AFP

Pročitajte više