"Doktor Smrt" izazvao pobune zbog izložbe na kojoj leševi simuliraju seks

NJEMAČKI anatomist Gunther von Hagens, nekima poznatiji po nadimku "Doktor Smrt, sinoć je u Berlinu otvorio izložbu pod nazivom "Bodyworlds and the cycle of Life" u kojoj je, između ostalog, tehnikom "plastinacije" prikazao simulaciju seksa leševa i tako zaradio dosta negativnih komentara. Dok neki smatraju da je ovaj put zaista pretjerao, drugi tvrde da je vrijeme da takve teme, poput seksa, prestanu biti tabu teme u Njemačkoj i drugim, ne tako slobodnim, zemljama.

"Ovo nema veze s medicinom i znanosti već je ova izložba marketinški trik"

"Čvrsto sam uvjeren da se i ovaj put sve vrti oko tabu tema samo kako bi se zaradilo što više novca. Ovo nema veze s medicinom i znanosti već je ova izložba marketinški trik pomoću kojega se najlakše zarađuje u današnje vrijeme", izjavio je Kai Wegner, glasnogovornik Kršćanske demokratske unije.

"Anatomska ekspozicija bez publiciteta je kao kazalište bez programa"

Ipak, čini se da kontroverzni Gunther von Hagens ne izaziva pažnju samo seksualnim pozama već svakom svojom izložbom gdje prikazuje leševe u svakodnevnim radnjama poput kartanja, igranja šaha, vožnje bicikla ili kuhanja. "Anatomska ekspozicija bez publiciteta je kao kazalište bez programa", izjavio je Nijemac koji će možda morati ukloniti spomenuta tijela u "nezgodnim" pozama.

Pročitajte više