Doktori ovoj bebi nisu davali šanse, kad su isključili aparate dogodilo se čudo

Foto: Facebook

LIJEČNICI su roditeljima malenog Kaleba Crooka rekli da je njihov sin klinički mrtav i da nema nikakve šanse za preživljenje te su im savjetovali da isključe aparate koji su ga održavali na životu. 

Kaleb je rođen s teškim oštećenjem mozga nastalim zbog nedostatka kisika u maternici ili tijekom porođaja pa su njegovi roditelji Becki i Phil odlučili isključiti aparate kad mu je bilo samo deset dana. No kad su to učinili, dogodilo se čudo. Beba je počela samostalno disati i stisnula je majčin prst. 

Danas mu je 15 mjeseci i proslavit će svoj prvi Božić u njihovom obiteljskom domu u britanskom Ratbyju. 

"Kad mi je stisnuo prst, osjetila sam da mi poručuje da će sve biti u redu. Iako ima kompleksne potrebe i ozbiljno oštećenje mozga, voli se smijati, osobito kad čuje glas starije sestrice", ispričala je mama Becki. 

Kaleb se rodio kod kuće, a njegovi roditelji isprva nisu znali da je došlo do oštećenja na mozgu. 

"Kad se rodio, bio je blijed, mlohav i nije disao. Čim smo stigli u bolnicu, stavili su ga na aparate. Rekli su nam da vide minimalnu moždanu aktivnost i da nema nade da će preživjeti. Nismo mogli vjerovati da se to događa nakon savršene trudnoće", kaže Becki. 

Iako su zbog nepovratnog oštećenja mozga prognoze za njegovu budućnost neizvjesne, obitelj ne odustaje od njega. 

"Iako nije imao nikakve šanse, Kaleb danas uživa u životu. Nadamo se da će iskusiti sreću i mir na način na koji će biti sposoban. Želimo mu dati do znanja koliko ga volimo. Nitko ne zna što će biti u budućnosti, ali nismo znali ni da će danas biti s nama. On je istinsko živuće čudo koje je nadišlo sva liječnička očekivanja", zaključila je njegova mama. 

Pročitajte više