Dolazi "Instruktor": Ima li nade za hrvatski humor na malim ekranima?

VEČERAS će na RTL Televiziji biti emitirana pilot epizoda nove humoristične serije "Instruktor", naziva "Viške legende". Serija je rađena u produkciji "Drugog plana", koji je s RTL-om već uspješno surađivao na "Policijskoj patroli" i Dvornikovima". Autori serije su Nevio Marasović i Stjepan Perić, a uloge su pripale Stjepanu Periću, Damiru Rončeviću i Filipu Šovagoviću.

Televizijska ekipa na čelu s novinarom (Filip Šovagović) odlazi na Vis snimiti reportažu o instruktoru vožnje (Stjepan Perić) i njegovom jedinom polazniku autoškole "Đir", Marijanu iz Zagreba. Purger Marijan se već tri godine priprema za vozački ispit, ali i dalje nije spreman za njega. Živi na Visu i, po predviđanju svog instruktora, za pola godine će biti spreman bez ičije pomoći sjesti u automobil. TV ekipu instruktor prima u svoj dom, upoznaje ih s gradom Visom i na viškim prometnicama pokazuje zašto Marijan još nije spreman izaći na vozački ispit.

Snimljen u formatu mokumentarca ili pseudodokumentarca, pilot novog hrvatskog humorističnog serijala "Instruktor" smješten je na otok Vis, gdje upoznajemo instruktora vožnje i njegovog jedinog učenika. Protagoniste radnja serijala vodi na vožnju po hrvatskim cestama, te na šaljivi način prikazuje koje sve zamke krije polaganje vozačkog ispita i na što sve moramo biti spremni želimo li dobiti vozačku dozvolu. U tridesetak minuta autori serije potrudili su se pokazati da se uz inspiraciju, originalnu ideju te s malim budžetom može snimiti kvalitetna televizijska zabava. Jesu li u tome uistinu i uspjeli, tek ćemo vidjeti.

Uz Stjepana Perića, autor TV serije "Instruktor" je Nevio Marasović, 27-godišnji Zagrepčanin, koji je već sa 16 godina snimio svoj prvi dugometražni film "Popravak kompjutora", a godinu dana kasnije i srednjometražni "Sedmi gost". 2002. godine Marasović upisuje Akademiju dramske umjetnosti, a za vrijeme akademskog školovanja snima "Autobiografiju", koja je bila zapažena na brojnim festivalima u regiji. 2006. počinje se baviti režiranjem reklamnih spotova te u manje od dvije godine u Hrvatskoj i Sloveniji snima preko dvadesetak spotova za mnogobrojne klijente, među kojima i neke velike kompanije. Za neke od reklamnih spotova osvajao je i međunarodne nagrade. U svibnju 2008. godine počinje snimati cjelovečernji igrani film "The show must go on", u kojem u glavnim ulogama nastupaju Sven Medvešek i Nataša Dorčić, kao i mnogi drugi poznati hrvatski i strani glumci. Film je trenutno u fazi post-produkcije. Marasović je i redatelj animiranog filma "Trk", koji je tijekom ove godine prikazan na brojnim domaćim i stranim festivalima animiranog filma.

Pročitajte više