Dolores Lambaša seli u Sarajevo?

PROŠLE srijede na zagrebačkom aerodromu glumica Dolores Lambaša nije mogla proći nezapaženo. Elegantna, dotjerana, sa crnim naočalama, bila je, izvori tvrde, vrlo raspoložena tijekom cijelog leta. Na sarajevskom aerodromu dočekao ju je 40-godišnji Almir Šahinović, vlasnik i direktor bosanske produkcijske kuće Heft te izvršni producent više bosanskih filmova i koprodukcija. Ondje se, navodno, smjestila u zgradi preko puta Narodnog Pozorišta pa su odmah krenule priče o tome kako Dolores u Sarajevu radi novi kazališni komad.

Koliko god se u "gradu sevdaha" trudila izbjegavati "otvorena mjesta", a posebno bosanske medije, Dolores je uskoro primijećena u kultnoj slastičarni "Palma", u društvu bosanskog redatelja Adisa Bakrača, čiji je posljednji film "Ostavljeni" sa Mirom Furlan u glavnoj ulozi imao svjetsku premijeru u Češkoj, u Karlovym Varyma. Film je dobitnik i dvaju nagrada na pulskom festivalu, a interesantno je da ga je producirala upravo Šahinovićeva kuća Heft. Lambaša je potom viđena i u pizzeriji "Dino", u razgovoru sa Zilhadom Ključaninom, istaknutim bosanskim književnikom i dobitnikom mnogih nagrada. I ovaj put je uz nju bio Šahinović, pa je moguće kako je upravo on odlučio usmjeriti Lambašine potencijale u okviru svog poslovnog carstva i ujediniti njene glumačke, glazbene i spisateljske kapacitete.

Dolores kao novi seks simbol

Sarajevo bruji o tome kako kuća Heft sa Lambašom priprema ulogu koja bi trebala odjeknuti Balkanom i prikazati Dolores u svijetlu novog seks simbola. Počela su i kuloarska nagađanja o tome kako Lambaša započinje pjevačku karijeru, ali i kupuje stan u Sarajevu, što je teško za povjerovati zbog njena idiličnog privatnog odnosa s poduzetnikom Josipom Radeljakom i njegovom 10-godišnjom kćeri Lanom, s kojima živi u Zagrebu, na Cvjetnom trgu. Ipak, činjenica jest da Dolores već dugo "pauzira" od hrvatskog društvenog života, a rijetko je se uopće može sresti u Zagrebu. S Josipom Radeljakom obilazi elitne destinacije, a često su u Rimu.

No, pitanje je koliko Dolores predano uživa u novim okvirima života i nedostaje li joj možda stari glumački život, uz koji je dobro pristajala Lambašina opora osobnost. Mediji su je posljednjih godinu dana stavili na nož i poremetili joj ozbiljne glumačke planove. Često je znala reći kako je za glumca najvažnija čast, a upravo to joj je, mrcvarenjem njene osobe u javnosti, počelo nedostajati ovdje.

Možda je baš to jedan od razloga zbog kojih Lambaša u zadnje vrijeme redovito odlazi na filmske festivale kao predstavnica filma "Vjerujem u Anđele" redatelja Nikše Sviličića. Tako je nedavno, uz legendarnu Miru Banjac, bila glavna gošća Ex Yu festa u Podgorici gdje su je, navodno, tretirali kao zvijezdu pa ostali šokirani njenom spontanošću i jednostavnošću. Vjerojatno je na nekom od takvih događanja i Šahinović opazio našu Dolly i u njoj odmah ugledao "rudnik talenata", jer poznato je da Dolores na glumačkim druženjima voli pokazati glumačku kompletnost kroz pjesmu, sviranje, ples i poeziju.

"U Sarajevo sam pozvana zbog važnog projekta, ali ne mogu reći o čemu se radi"

O pričama koje su doprijele do nas iz Sarajeva, odlučili smo upitati samu Dolores Lambašu. Ignorirala je naše pozive, kao i obično kada joj ne trebamo, a kad se konačno javila, ni tad nije bila previše raspoložena za razgovor. "U Sarajevo sam pozvana zbog važnog projekta, ali ne mogu reći o čemu se radi, ni o kojem sektoru umjetnosti je riječ. Nema razgovora u ovoj fazi", bila je odlučna.

Suzdržanost je zadržala i kada smo je pitali namjerava li uistinu kupiti stan u Sarajevu: "Nisam kapitulirala u Hrvatskoj i neću. Gdje god idem, odlazim kao gošća. Ovdje su moj život i obveze". Na naše zadnje pitanje, planira li uskoro ponovno ići za Sarajevo, Dolores je lagano skrenula s teme: "Ne mogu sada, isprobavam haljine",  završila je kratko i spustila nam slušalicu.

Dolly zauzeta pripremama za vjenčanje s Josipom Radeljakom?

Je li se Lambaša oglušila na medijski interes svjesna da napokon "konja za trku ima" ili je istina da je ovih dana, kao što pojedini izvori tvrde, zauzeta pripremama za vjenčanje s Josipom Radeljakom, teško je zaključiti. Kojeg god asa držala u rukavu, Lambaša ga ovaj put pametno čuva. Rekli bi, čak i od sebe same.

Pročitajte više