Domaći glumci posjetili grob Ive Gregurevića i odali počast glumačkoj legendi

Foto: Facebook

Desetak sudionika 31. Festivala glumca koji se održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji posjetilo je grob Ive Gregurevića u Orašju, odavši tako počast glumačkoj legendi koja je preminula prije 5 godina.

"Oj Savice, tija vodo ladna, prevezi me tamo i ovamo", napisala je Anja Šovagović na društvenim mrežama uz fotografiju biste glumca.

Inače, festival posvećen glumačkom umijeću počeo je 10. ovog mjeseca i održao se u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije - Vinkovcima, Županji, Vukovaru, Otoku i Iloku. Izvedeno je 20 najboljih predstava prošlogodišnje kazališne produkcije po izboru Ksenije Prohaske.

Predstavnici 31. Festivala glumca u posjeti posljednjem počivalištu dragog kolege, barda hrvatskog glumišta Ive...

Posted by Festival glumca on Sunday, May 19, 2024

Na kraju festivala najboljima će biti dodijeljene nagrade: Fabijan Šovagović za najbolja glumačka ostvarenja, nagrade Ivo Fici i Nada Subotić za najboljega mladoga glumca i glumicu, Nagrada Nevenka Filipović za lutkarsko glumačko ostvarenje, Nagrada Vanja Drach za predstavu u cjelini, Nagrada Zvonimir Torjanac za doprinos kazališnoj umjetnosti i Nagrada Ivo Gregurević za doprinos Festivalu i glumačkom pozivu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.