Domaći novinar koji je u Milijunašu bio i prije 18 godina zapeo na sportskom pitanju

Screenshot: HRT

U VEČERAŠNJOJ emisiji kviza Tko želi biti milijunaš? prva je u stolici nasuprot Tariku sjedila internistica kardiologinja Mima Georgieva iz Zagreba, koja je prošlog četvrtka osvojila 5000 eura. U večerašnju emisiju krenula je bez pomoći džokera odgovarajući na 11. pitanje koje je glasilo: "Tko je 10. ožujka 1876. rekao: 'Gospodine Watson, dođite, trebam vas.'"

Ponuđeni odgovori bili su Bell, Edison, Faraday i Morse. Mima je odgovorila Morse, što je bio netočan odgovor te je napustila natjecanje. Prvi zabilježeni telefonski razgovor, naime, bio je onaj u kojemu je Alexander Graham Bell nazvao svoga pomoćnika Thomasa Watsona. Prolio je kiselinu po svojoj odjeći tako da je spomenuti razgovor zapravo bio poziv upomoć.

Sljedeći natjecatelj u večerašnjoj emisiji bio je Domagoj Kožul iz Slavonskog Broda. On je prvog džokera, onog pola-pola, iskoristio na 9. pitanju ne bi li točno odgovorio na pitanje u kojem se francuskom departmanu nalaze gradovi Lille i Dunkerque. Je li riječ o Nordu, Estu, Sudu ili Ouestu?

Upotrebom spomenutog džokera iz ponude odgovora izostali su Est i Sud pa se diplomirani pravnik odlučio za Nord te osvojio 2500 eura.  

Domagoj iskoristio dva džokera na jednom pitanju

Pomoć publike Domagoju je bila potrebna na idućem, 10. pitanju u kojemu se tražilo ime višestruke oskarovke koja je osvojila svoj prvi prestižni kipić nakon što je utjelovila višestruku oskarovku. Ponuđeni odgovori bili su: Renée Zellweger, Meryl Streep, Jodie Foster i Cate Blanchett.

Publika nijedan posto glasova nije dodijelila Renée Zellweger. Meryl Streep dobila je 53 posto glasova, Jodie Foster 43 posto, a Cate Blanchett svega 4 posto glasova publike.

Uslijedio je potom i poziv džokeru. Iako je džoker izjavio kako ga "vuče" ime slavne australske glumice Cate Blanchett, džoker je rekao da ne zna točan odgovor na ovo pitanje. Domagoj je naposljetku odustao i show napustio s 2500 eura.

Inače, njegov bi izbor, istaknuo je, bila Meryl Streep, no riječ je ipak o Cate Blanchett koja je u biografskoj drami Avijatičar Martina Scorsesea iz 2004. godine utjelovila legendarnu Katharine Hepburn.  

Nakon Domagoja natjecao se domaći novinar Stipe Sladoljev. Vodičanin sa zagrebačkom adresom naposljetku je do kraja večerašnjeg kviza točno odgovorio na devet pitanja. Zasad ima osvojenih 2500 eura, ali i sve džokere na raspolaganju.  

Stipe je prvi prag prošao bez problema, no potom ga je pomalo namučilo osmo pitanje iz sportskog sektora. Tada se prisjetio i kako je prije 18 godina sudjelovao u Milijunašu i na osmom pitanju iskoristio dva džokera. No ovaj put odlučio ih je sačuvati za sljedeću emisiju.

Pitanje na kojem se novinar zamislio je glasilo: "Koja nogometna reprezentacija u svojoj statistici ima i pobjedu i poraz u finalima Eura?" Ponuđeni odgovori bili su Portugal, Grčka, Nizozemska i Danska. Stipe je točno odgovorio kako je riječ o Portugala i tako je osvojio 2500 eura.

Pročitajte više