Dominik (18) iz Požege dobio kaznu zbog glasnog igranja igrica, tužio ga susjed

Ilustracija: Shutterstock (Na fotografiji nije osoba iz teksta)

DOMINIK, osamnaestogodišnji gamer iz Požege, proglašen je krivim i osuđen zbog preglasnog igranja videoigara na računalu u stanu. Mora platiti 450 kuna kazne i podmiriti 150 kuna troškova postupka.

Portal Danica prenosi presudu u kojoj stoji da je Dominik od 10. listopada do 10. prosinca od 20 sati do ponoći "učestalo narušavao javni red i mir na način da je na III. katu u stanu stvarao buku i galamio, udarao predmetima po cijelom stanu".

Prijavio ga je susjed Antun koji tijekom noći nije mogao spavati, a sudac je zaključio kako mu se zbog toga "pogoršalo psihofizičko stanje".

Ostali stanari se nisu žalili

Dominik, koji je navodno nezaposlen i bez primanja, je, prenosi portal, rekao da često igra videoigre, a da u igrama koristi i mikrofon za komunikaciju s prijateljima te da zbog toga glasnije priča. Tvrdi i da mu se "zbog toga požalio susjed iz stana ispod", ali da se "nitko od drugih stanara nije bunio".

Predstavnik stanara pak tvrdi da mu je poznato da se susjed Antun žalio, ali da nije čuo da se netko od drugih stanara žalio na buku i galamu iz Dominikova stana.

“Antunova gospođa u dva navrata me upozoravala da iz stana dolazi buka. Jednom mi je to rekla na stepeništu, a drugi puta je došla k meni u stan. Ja sam nakon par minuta prošao kroz zgradu i nisam čuo buku. U zgradi je 47 stanova i svi stanari moraju se na to naviknuti”, ispričao je kućepazitelj.

Pročitajte više