Velike promjene na HRT-u: Evo tko je odletio, tko se vraća, a tko će tek zasjati ove godine

Foto: Luka Šangulin/Index

GRANDIOZNIM showom u svom najvećem studiju Anton Marti HRT-ovci su predstavili jesensku shemu, koju će gledatelji moći vidjeti dan kasnije, u srijedu u 20:20. Danijela Trbović i Mirko Fodor sat vremena trudili su se zabaviti okupljene, mahom zaposlenike HRT-a, političare, glumce, pjevače poput Borisa Novkovića i Antonije Šole, pa čak i ponekog svećenika.

HRT želi da znate koje su tri su najvažnije stvari ove jeseni.

Prva je da im emisije više neće kasniti, i to zato što su ih nezadovoljni gledatelji špotali zbog toga. Na sva četiri kanala će u 20:05 početi večernji program i neće kasniti ni minute. Druga je da ćete odsad u prime-timeu moći gledati čak 80 posto domaćih sadržaja i deset potpuno novih emisija. Treća je da HRT nije samo politika.

>>>HRT zvao Hloverku Novak Srzić da se vrati u "Otvoreno", ona odbila<<<

Pa će tako ovog tjedna ukinutu "Hrvatsku uživo" (koju večeras nitko nije ni spominjao) zamijeniti "Kod nas doma", koju će voditi Barbara Kolar i Iva Šulentić.

Petar Vlahov će se u "Oči u oči" srijedom u 20:05 na HRT 2 baviti "aktualnim i svevremenskim temama o kojima se raspravlja na kavi, na portalima i u medijima, a koje nisu povezane s politikom". Za to vrijeme na prvom će se vrtjeti "vrhunski politički dokumentarci", kako kažu HRT-ovci. Podsjetimo, u to vrijeme emitirao se desničarski talk show Tihomira Dujmovića, koji se na predstavljanju nije pojavio.

Kad je riječ o Prvom programu, ponedjeljkom od 20:00 emitirat će se premijerni domaći igrani sadržaji, utorkom novi talk-show "U svom filmu" Tončice Čeljuske, koji će razotkrivati pojedinosti iz života najviđenijih ljudi naše društvene i političke pozornice, dok su srijedom već spomenuti dokumentarci. "Šifra" Joška Lokasa od ove jeseni ima dva termina tjedno, četvrtkom i nedjeljom u 20, a petkom i subotom gledamo filmove.

U 21 sat ponedjeljkom gledat ćemo emisiju koja predstavlja hrvatske premijere ili "Nekad i sad" Gorana Milića, koji se vraća na HRT i ni ne pomišlja na mirovinu.

"Dobro jutro, Hrvatska" od ponedjeljka do petka ubuduće će trajati do 10:20, unutar nje emitirat će se i dosadašnja emisija "Imam problem", a emitirat će se i subotom od 9:30 do 11.00. Petkom će se prije središnjega Dnevnika emitirati zabavna emisija za mlade "Daj pet(ak)" s dvoje mladih voditelja, Lucijom Kajić i Filipom Vidovićem.

Najveća novost na Drugom programu je glazbena emisija "Koktel-bar", koja će tri četvrtka u mjesecu uživo iz HRT-ova televizijskoga studija Angel Miladinov uvoditi gledatelje u glazbeni svijet uz Uršulu Tolj i glazbenog gosta. Subotom ujutro ići će "Špica, riva, korzo" Martine Validžić i Danijela Despota.

Suočeni s kritikama da su sve velike vijesti u Hrvatskoj prespavali, HRT-ovci su odlučili svakih pola sata na Četvrtom emitirati vijesti, a pohvalili su se da će ljubitelji sporta na HRT-u moći pratiti Svjetsko nogometno prvenstvo, nogometnu i rukometnu Ligu prvaka i Zimske olimpijske igre. Tko će voditi središnji Dnevnik nisu željeli otkriti.

Emitirat će se i domaće serije poput treće sezone Počivali u miru, Anke, Čuvara dvorca i Tina, a emisije koje su preživjele jesenske promjene su Potjera, Plodovi zemlje, Vrtlarica, Nedjeljom u 2, More, volim Hrvatsku, Lijepom našom i Otvoreno.

Na kraju predstavljanja vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Bruno Kovačević pohvalio se podatkom da je ovog ljeta HRT bio najgledanija televizija u Hrvatskoj te jugoistočnoj Europi, a na taj podatak i sami zaposlenici HRT-a podignuli su obrve u nevjerici. 

Pročitajte više