Doorsi ponovno zajedno s bivšim pjevačem grupe Cult

ČLANOVI grupe Doors sigurni su da bi njihov bivši pjevač, pokojni Jim Morrison, bio zadovoljan odlukom da se ponovno sastanu i krenu na turneju.

´Jim Morrison bi sigurno bio jako sretan odlukom da se članovi grupe Doors´ ponovno okupe´, izjavio je klavijaturist Ray Manzarek dodajući kako se radi upravo o Morrisonovim tekstovima koji ponovno oživljavaju zahvaljujući novim koncertima. ´Morrison je bio pjesnik, a pjesnik želi da ga se pamti po njegovim tekstovima.´

Manzarek i gitarist Robby Krieger ponovno su okupili band i nazvali ga The Doors of the 21st Century. Za vokale će biti zadužen Ian Astbury iz grupe Cult, a Stewart Copeland, bivši član grupe Police, svirat će bubnjeve.

Prema Kriegerovim riječima, članovi grupe su se odlučili ponovno sastati nakon 30 godina jer u novom tistućljeću postoji potreba za dobrom glazbom.

Novi pjevač Astbury čak izgledom podsjeća na Morrisona, no sam tvrdi da ga nije želio oponašati već da jednostavno ima istu etničku i psihičku pozadinu kao i Morrison.

Kako dalje tvrdi Manzarek, bivši bubnjar grupe John Densmore nije imao ništa protiv toga da novi Doorsi, grupa poznata po uspješnicama ´Light My Fire´ i ´Love Me Two Time´, nastave bez njega.

Densmore ima poremećaj sluha, zbog čega ne može više izvoditi glasni rock´n´roll.

Prvi koncert novih Doorsa održat će se u petak u Los Angelesu, a turneja se predviđa za nekoliko mjeseci.

Pročitajte više