Dora Noćna mora: Kristalna dvorano, sakrij se pred Polukristalnom!

TREĆA urnebesna "Dora Noćna mora" će se, kako tradicija nalaže, prenositi  u subotu iz peščeničke Polukristalne dvorane na Z1 televiziji , kao nagrada za sve one koji prežive njenu bolno dosadnu, ofucanu i starmalu sestru iz Opatije.

> Ostale izvođače s prošlogodišnje Dore Noćne More pogledajte na Video Indexu

Nakon što smo prošle godine uživo svjedočili onome čemu ste mogli putem televizije, ne smijemo reći ništa drugo, nego da se ovaj estradni antitelevizijski show ni pod koju cijenu ne propušta.

"Ovogodišnja Dora će biti konceptualna", objasnio nam je producent i glavni operativac ovog spektakla, Nedjeljko Badovinac, u estradnim krugovima nepoznat pod nadimkom Jumbo. "Sve pjesme u kojima ćemo uživati tijekom subotnje večeri i noći, biti će posvećene poznatim i značajnim hrvatskim državljanima, političarima i džetseterima"

Devet velikana

Koga će to pjesmama prozivati peščenički slavuji i ševe: prošlogodišnji laureat Gibonni iz Kutine nastupa s pjesmom (“Pjenušac”), Jaran će nakon konzultacija producenata, tekstopisaca i aranžera i odabira pjesme s najmanje slova "r", nastupiti sa skladbom "Milo moje".

Anđa će nas ove godine oduševiti s jednom od najveselijih i pustopašnijih Breninih poskočica (“Miki, Mićo”), a više nego vatreno i dostojanstveno će joj parirati novaljska kraljica, paška afrodita Sandra Dabo, s osobito vatrenom i plameno crvenom "Afrikom".

Laki i baka će nam podariti njihovu nadahnutu verziju nježnog evergreena "Tata, kupi mi auto”, a u istom tonu bit će i Ševina "Je t'aime 2", za koju je stihove napisala Vanja Halilović, glazbu Goran Ivanišević, a aranžman Tanja Dragović

Nježni grubijani Noćne more; Emir i Darko ne ostavljaju mjesta sumnji u njihove namjere naslovima svojih pjesama: Emir se predstavlja skladbom “Naoružan sam do zuba”, a Darko, čiji scenski nastup odlikuje specifičan naelektrizirani ples pjeva “Tipično muški”

"Pjesmom i diplomacijom priznajemo Kosovo"

Za kraj je ostavljen Ali Milaji i prigodno naslovljena, domoljubavna  “Priznaj me”, za koju je riječi napisao Hashim Thaqi, glazbu Agim Ceku, a aranžirao je Azem Vllasi.

Nakon demoliranja hrvatske ambasade u Beogradu, što nakon ove pjesme može očekivati predstavnik susjedne i nesvrstane Peščenice na "Eurosongu" u Beogradu?

"U Srbiji će biti oduševljeni pojavom ekipe s Pešćenice zato što smo se mi davno odcijepili od Hrvatske", objasnio je Jumbo.

Ostalo je još samo jedno, prigodno pitanje: Hoće li Pešča priznati Kosovo?

"Hoće, ali odmah poslije Hrvatske", otkrila nam je "lijeva i desna ruka" peščeničkog vrhovnika.

Doru Noćnu moru streamingom prenosi i Index.hr, a ostale Malnarove emisije također možete gledati svake subote od 22 sata na www.index.hr/nocnamora, te istovremeno komentirati goste u shoutboxu

Z.A.
Foto: G.P.

Pročitajte više