Doris Dragović slavi 63. rođendan. Sjećate se kako je izgledala na početku karijere?

Foto: Karlo Klasic/Zvonimir Barisin/PIXSELL/Screenshot YouTube

Na današnji dan 1961. godine rođena je jedna od najpopularnijih i najuspješnijih hrvatskih pjevačica Dorotea Dragović. Odmalena je dobila nadimak Doris, koji je kasnije uzela kao svoje umjetničko ime.

Njena karijera traje više od tri desetljeća, a mnogi od njenih mlađih obožavatelja nisu ni rođeni u vrijeme njenih početaka. Pjevačica je 1986. predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu s pjesmom Željo moja i osvojila 11. mjesto. Nastup na Eurosongu ponovila je i 13 godina kasnije, ali ovaj put za Hrvatsku. S Marijom Magdalenom osvojila je četvrto mjesto, što je jedan od najboljih plasmana Hrvatske.

U ranim osamdesetima postala je članica grupe More, a 1986. započela je solo karijeru. Dajem ti srce, Baklje Ivanjske, Malo mi za sriću triba i Krivi ljudi samo su neke od njenih najpopularnijih pjesama. S grupom More snimila je, između ostalih, pjesme Hajde da se mazimo i Seks enciklopedija. 

Pjevačica i danas često nastupa i rasprodaje dvorane u kojima pjeva, ali rijetko daje intervjue. Početkom kolovoza ove godine pjevačica dolazi u pulsku Arenu

Pročitajte više