Dr. Dre dobio zvijezdu na Stazi slavnih, došli ga podržati Snoop Dogg i Eminem

Foto: Profimedia

REPER Dr. Dre dobio je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. 19. ožujka službeno je dobio 2775. zvjezdicu na Stazi slavnih, a došli su ga podržati brojni prijatelji i suradnici poput Eminema, Snoop Dogga i 50 Centa.

"Odrastajući u Comptonu, nikada nisam zamišljao da ću jednog dana biti zastupljen ovdje među herojima svog djetinjstva. Imao sam dovoljno sreće da zarađujem za život radeći upravo ono što volim. Što kažete na to? Nije li to san?" rekao je Dr. Dre u svom govoru.

Otkrio na što je najviše ponosan u svojoj karijeri

Kaže da je tijekom svoje karijere pronalazio nove talente, ali i pomicao granice u hip-hop, no najviše je ponosan, kaže, kako je uspio razjasniti na koji način doživljava taj žanr glazbe. Na crvenom tepihu na Stazi slavnih s njim su pozirali njegovi kolege. 

Dre je imao značajan doprinos u razvitku rap glazbe. Bio je jedan od osnivača grupe N.Q.A., koja je popularizirala korištenje vulgarnih stihova u rapu opisujući nasilje uličnog života (poznato kao gangsta rap). Dr. Dre je također producirao albume najvećim zvijezdama u rap glazbi, uključujući Snoop Dogga, Eminema, 50 Centa, G-Unit, The Gamea, Nate Dogga, Busta Rhymesa... 

Dr. Dre prvi put je kao producent bio na vrhu Billboard Hot 100 s pjesmom California Love 2Paca 1995. godine. Billboard ga je proglasio najvećim producentom svih vremena. 

Pročitajte više