Dr. Oz objavio da mu je majka bolesna: "Simptomi su bili tu, nisam ih prepoznao"

Foto: Instagram

DOKTOR Mehmet Oz, popularni TV doktor iz emisije "Dr. Oz Show", objavio je da njegova majka Suna boluje od Alzheimerove bolesti.

Na Instagramu je progovorio o majčinoj bolesti te napisao da su "svi znakovi bili tu, ali ih nije prepoznao". 

"Nedavno sam saznao da moja mama Suna ima Alzheimerovu bolest. Čuti službenu dijagnozu bilo je poražavajuće. Ali jednako bolna za mene bila je i spoznaja da su znakovi cijelo vrijeme bili tu, ali ja ih nisam vidio", započeo je Oz.

"Kad je postala tvrdoglavija, za to sam okrivio njezine godine. Moja sestra je uočila da se prvi put u 60 godina počela drugačije šminkati, ali to je zadržala za sebe. Kad je počela dijeliti svoje stvari ljudima koje je jedva poznavala, zaključio sam da se tako jednostavno nosi s očevom smrću. Ali ove male promjene zapravo su bili znaci Alzheimerove bolesti", napisao je.

"Bilo je bolno priznati da zdravlje izdaje moju majku, no priznavanje toga pomoglo nam je da što prije potražimo pomoć. Imate moć reći nešto ako uočite neke od tih simptoma kod svojih voljenih. To možda nije uvijek ugodno, ali tako ćete pomoći da se Alzheimerova bolest sporije razvije kod osobe koju volite", zaključio je Oz i dodao link na svoju službenu stranicu na kojoj je naveo 6 simptoma Alzheimerove bolesti koje nikad ne bi trebalo ignorirati.

Tih 6 simptoma su:

1. Problemi u planiranju

2. Teškoće u obavljanju zadataka

3. Miješa vrijeme i mjesto ("Mama me znala pitati kad ću doći na ručak, ne shvaćajući da bi za to bio potreban 11-satni let od SAD-a do Turske", napisao je Oz.)

4. Riječi toj osobi počinju predstavljati problem

5. Ima problema sa shvaćanjem vizualnog ("Moja mama je znala inzistirati na tome da premjestimo kauč na mjesto gdje očigledno ne bi stao", prisjetio se Oz.)

6. Zameće stvari i ne može se sjetiti stvari ili koraka koje je naparavila

Pročitajte više