Dragan Bjelogrlić: Drago mi je zbog MTV-jeve filmske nagrade jer je to prvijenac mojih studenata



U NEDJELJU navečer u Beogradu su dodijeljene MTV Movie Awards pod nazivom Gorki list. Među nominiranima za najbolji film bili su: "Šuma summarum", "Montevideo, Bog te video", "Gremo mi po svoje", "Majki" te zanimljivi uradak "Tilva Roš" o skupini mladih dečki koji su, kako su i sami priznali, gledali previše "Jackass" te da u životu jedino vole i žele voziti skateboard. Iako su i na pozornici tijekom dodjele u nedjelju izjavili kako su svi glasali za njih, točnije, svih pedeset članova obitelji, nagradu je odnio film "Montevideo, Bog te video", režisera Dragana Bjelogrlića. On je u izjavi za Index prije dodjele priznao kako bi tu nagradu volio dobiti zbog toga što su u filmu glumili njegovi mladi i neiskusni studenti pa bi bilo "cool" da im upravo MTV-jeva nagrada bude prva. 

Također, glumci iz Bjelogrlićevog filma, Miloš Biković i Nina Janković, odnijeli su nagrade za najboljeg glumca i najbolju glumicu. Budući da Nina nije mogla doći po svoju nagradu, zahvalila se glasačima putem videa, a Miloš je u svom govoru zahvale drhtavim glasom priznao da mu je to prva nagrada i da mu neizmjerno puno znači te nije zaboravio ni na Bjelogrlića kojemu je poručio: "Ti si lud, čovječe! Stvarno si hrabar što si se upustio u ovakav pothvat".

Iako hrvatski glumci Marija Škaričić, Lucija Šerbedžija te Leon Lučev nisu mogli doći, nagradu za njih trebale su preuzeti kolege. Tako je Dalibor Matanić trebao preuzeti nagradu Marije Škaričić koja je glumila u njegovom filmu "Majka asfalta". On je cijelu večer bio dobro raspoložen, a kaže kako bi preporučio apsolutno sve filmove nominirane gledateljima da ih pogledaju. Dodao je i da nije razočaran što Marija Škaričić nije dobila Gorki list za "Majku asfalta" jer je zadovoljan kritikama, ali i dosad osvojenim nagradama za taj film.

Program dodjele MTV Movie Awards vodila je hrvatska voditeljica Ida Prester koja se trudila da na pozornici ne nedostaje ni glamura, ali ni šale. Prilikom najave slovenskog filma izjavila je da je dobar te da je cijelo kino bilo puno, naime, svi Slovenci su ga došli pogledati. Među poznatima okupljenima u Beogradu bili su: glumci Nataša Dangubić, Ana Vilenica, Dalibor Matanić, grupa Jinx, Laka i brojni drugi.

Pročitajte više