Dragutin Kamenski kupio dvorac Miljanu za 2,4 milijuna eura: "Svi su jako zadovoljni prodajom"

UDOVICA farmakologa i političara Franje Kajfeža, 52-godišnja Lada Szabo Kajfež, prodala je njihov dvorac Miljana za 2,4 milijuna eura. Dvorac koji je bio dio ostavštine pokojnog izumitelja apaurina, kupio je Dragutin Kamenski, a novac od prodaje Lada će podijeliti s ostalim zakonskim nasljednicama - pet Kajfežovih kćeri, od čega su dvije zajedničke, a tri iz njegovih prethodnih brakova.

"Dvorac je prodan u idealnim uvjetima"

"Miljana je prodana za dva milijuna i 400 tisuća eura. Ne bih ulazio u poslovne odnose između gospođe Lade i ostalih nasljednika niti govorio o tome zašto je cijena spuštena, ali mogu reći da su svi jako zadovoljni prodajom", rekao nam je Stjepan Merkaš, desna ruka Lade Kajfež koja je trenutno u inozemstvu te će komentirati prodaju dvorca za par dana, kad se vrati. "Sve je obavljeno jako korektno, dvorac je prodan u idealnim uvjetima, a podjela novca obavit će se prema sporazumu o nasljeđivanju, pokojnog gospodina Kajfeža", kaže Merkaš. 

Posljednji put restauriran 1982. godine

Prije pet godina Lada i Kajfežove kćeri za dvorac su tražile čak šest milijuna eura, ali mu se cijena postupno smanjivala. Dvorac je restauriran 1982. godine, ali posla za novog vlasnika još ima - treba obnoviti pokrajnje gospodarske zgrade i prilagoditi prostor turističko-poslovnoj namjeni. Kamenski je najavio da će vjerojatno jedan dio dvorca koristiti za poslovne sastanke te boravak partnera i kolega u prostranom zdanju, a dio otvoriti za javnost.

"Miljana će se urediti, privesti svrsi i ekonomizirati"

"Vode se razgovori oko toga što će biti s dvorcem, no najbitnije je to da će se sve obnoviti, kompletan okoliš i okolne zgrade koje već godinama nisu sređene", rekao nam je Merkaš. "Ne znam točno što će sada tamo biti. Možda visoki turizam, a možda će se gospodin Kamenski ugledati na vlasnike dvoraca u inozemstvu koji 11 mjeseci žive u njima, a na mjesec dana ih iznajme kako bi pokrili troškove održavanja. Ono što sad mogu reći je da će se Miljana urediti, privesti svrsi i ekonomizirati", izjavio je Stjepan Merkaš. 

Upravo zahvaljujući prodaji dvorca Miljana, Lada Szabo Kajfež upoznala je svog sadašnjeg supruga, 50-godišnjeg opatijskog poduzetnika i trgovca nekretninama Milana Krekovića. Par se upoznao u rujnu 2008. godine preko prijateljice Ksenije Vrabić, koja je Ladu povezala s Milanom kako bi joj on, kao vješt trgovac nekretninama pomogao prodati Miljanu.

Pročitajte više