Dreft Fashion Week otvara svoja vrata: Glasajte za najbolju manekenku

ZAGREBAČKI Dreft Fashion Week, koji će sutra započeti modnom revijom popularne španjolske dizajnerice Agathe Ruiz de la Prada, će nam od 4. do 6. lipnja predstaviti 30-tak domaćih i stranih dizajnera te mnoštvo programa i iznenađenja koji se nalaze u sklopu manifestacije. Od prvog Fashion Weeka Zagreb koji se održao u ožujku 2003. godine do danas, on je postao sinonim za nešto novo i drugačije.

Kao i svake godine, na našem portalu možete glasati za najbolju manekenku Dreft Fashion Weeka. Sretni čitatelji će dobiti neke od vrijednih nagrada među kojima je mobitel LG KS360, welness vikend, haljina modne dizajnerice Marte Buzolić te torba dizajnera Zorana Aragovića.

Fashion Week Zagreb provodi svjetske modne standarde prikazivanja kolekcije unaprijed, predstavlja inovativne, kreativne, a uz to i školovane hrvatske dizajnere i dovodi brojne internacionalne dizajnere u Zagreb. Među poznatim dizajnerima ćemo ove sezone gledati: Zorana Aragovića, Irenu Berišić Turk, Martu Buzolić, Glamour Pur, Gothic Grotesque by Iva Šimunović, Gretu Gudelj, Ivu Karačić, Anu Kujundžić, Maion by Marina Prevolšek, Luciju Myšičkovu, Nataliju Smogar, Vedranu Šehagić, Dajanu Vuksan i Andreu Vidas te Ines Zrnc Gregorinu.

Da su naši dizajneri pravi humanitarci pokazali su i ove godine s obzirom da su odlučili poduzeti antirecesijske mjere. Naime, njihovi modeli će biti na prodaju po 50 posto jeftinijim cijenama i to odmah nakon revija. Također, na press konferenciji za Dreft Fashion Week nam je Suzy Josipović rekla kako je i ove godine Fashion Week dio humanitarne akcije kojom se prikuplja novac za osnivanje prvog hrvatskog multidisciplinarnog Centra za liječenje poremećaja prehrane.

Iako je konkurencija bila velika, i u ovosezonskom tjednu mode izabrano je šest mladih dizajnera


"Ovosezonski Dreft Fashion Week je poseban po tome što unatoč recesiji i dalje živi. Probrali smo samo najbolje dizajnere kao i njihove kolekcije. Za razliku od mnogih domaćih dizajnera koji u proljeće rade kolekcije za proljeće/ljeto aktualne godine, ovi dizajneri uglavnom predstavljaju kolekcije za jesen/zimu", rekla nam je Suzy. Iako je konkurencija bila velika, i u ovosezonskom Fashion Weeku, izabrano je šest mladih dizajnera koji će predstaviti svoje modele. Oni su: Antonia Jakšić, Iva Magdić, Mara Miloglav, Daria Klobučar Vukovinski, Žarka Krpan i Martina Kamenski.

Jedan od najpopularnijih dijelova Fashion Weeka je Fashion buvljak kada dizajneri i poznate osobe prodavaju svoju odjeću i modne dodatke ne bi li tako i oni sudjelovali u spomenutoj humanitarnoj akciji. Taj je događaj ove godine smješten na Cvjetni trg u subotu 6. lipnja od podneva do 14 sati.

Nagradna igra

Index.hr vas i ovaj put vodi na Dreft Fashion Week. Sve što trebate napraviti je poslati mail naslovljen s "Dreft Fashion Week" na index.nagrada@gmail.com. Dijelimo vam 10 ulaznica za sve dane i ne zaboravite ostaviti svoje osobne podatke - ime, prezime, adresu i kontakt broj. Nepotpune e-mailove nećemo uzimati u obzir, a sretne dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom. Sretno!

Osim ulaznica za ovogodišnji Dreft Fashion Week, na Indexu možete od danas pa do 6. lipnja, kada završava tjedan mode, osvojiti razne vrijedne nagrade.

A.M.
Foto: Index

Pročitajte više