Dubrovčani tvrde da nitko nije vrijeđao Jamieja Foxxa, ali ono što se navodno događalo još je gore

Foto: Instagram

NAKON što je Jamie Foxx napadnut u Dubrovniku, svjedok incidenta u razgovoru za Dubrovački dnevnik tvrdi kako nije bilo rasističkog napada, no prema njegovom svjedočenju to nimalo ne popravlja situaciju.

>>Neviđena sramota: Dva pijanca u Dubrovniku napala Jamieja Foxxa<<

>>Jamie Foxx iz Dubrovnika: "Vidio sam svakakva sranja, ali ovdje je ludilo"<<

Podsjetimo, prema verziji priče slavnog glumca, Dubrovčanin star 50 godina ničim izazvan došao je do njegovog stola te ga počeo vrijeđati po rasnoj osnovi, a tvrdnje medija koji su prenijeli priču potvrdila je i dubrovačka policija koja je poslala priopćenje u vezi remećenja javnog reda i mira, a u zapisniku stoji i da je "50-godišnjak jednog od gostiju vrijeđao na rasnoj osnovi."

Zbog sumnje u govor mržnje, kriminalistička istraga još uvijek traje, a Dubrovački dnevnik htio je rasvijetliti situaciji pa su kontaktirali dvojicu Dubrovčana koji su incidentu svjedočili iz prve ruke.

Svjedok, čije ime je poznato redakciji DD-a, navodno je htio ispričati priču jer "ne može vjerovati kako su mediji u ovom slučaju potpuno krivi izvijestili." "Nikakvog rasizma nije bilo", rekao je te objasnio: "U Restoranu su gosti sjedali na tri stola, a uz goste, konobare i kuhare, bio je prisutan i vlasnik restorana. Jamie Foxx, koji je zadnji stigao, sa svojom ekipom sjedio je na jednom, na drugom stolu je sjedalo nekoliko domaćih gostiju iz Dubrovnika, a na trećem dvojica, koje su mediji lažno okarakterizirali kao rasiste, koji su u početku bili u pratnji dviju djevojaka." Za potrebe teksta, DD nazvao ih je Vlaho i Đivo.

Svjedok tvrdi kako su Vlaho i Đivo bili u vidno alkoholiziranom stanju te da su glasno pričali i pijano se ponašali, a ni s ravnotežom nisu bili najbolji. "Tad je došao Jamie Foxx s pratnjom, predstavio se, i bio je odlično raspoložen. Gosti restorana slikali su se s njim, a pošao mu se javiti i pijani dvojac, koji su mu pružili ruku prilikom upoznavanja. Znači, nikako nije istina da je Vlaho, ničim izazvan, došao do stola Foxxa i počeo ga vrijeđati na rasnoj osnovi i govoriti mu da je 'crnčuga' i da 'odjebe'", tvrdi.

"Vlaho ga je prilikom upoznavanja možda malo upeglao s nekom pijanom pričom, nisam baš dobro čuo o čemu su govorili, ali nije bilo nikakvog vrijeđanja, pogotovo ne rasnog. Nakon što se udaljio sa stola, do njega je došao konobar koji je pijane Vlaha i Điva upozorio da se bolje ponašaju te da se stišaju."

Osim što su bili pijani i derali se, zapalili su cigaretu iako se u restoranu ne puši. Uz to, došlo je do verbalnog prepiranja između vlasnika restorana i njih. "Vlaho je odlučio da će platiti i otići iz restorana, ali je prije toga pošao u WC", nastavlja svjedok te napominje da je tu nastao problem: "Pijani tip bio je u WC-u, a vlasnik restorana je krenuo na tu stranu. Naime, blizu WC-a je i njegova kancelarija, te nisam siguran je li išao u kancelariju ili u WC da Vlahu još nešto dodatno objasni. Bilo kako bilo, Vlaho je tad fizički napao vlasnika restorana, koji je zadobio udarac, te je izašao iz WC-a. To je vidio jedan Dubrovčanin s onog trećeg stola (Baro) koji osobno pozna pijanog muškarca (što se vidjelo iz njihova međusobnog ponašanja u restoranu), te se zaputio prema WC-u kako bi ga smirio. Međutim, pod utjecajem alkohola i adrenalina, fizički je nasrnuo i na njega, koji je izbjegao udarac i uzvratio mu da se ovaj smiri. Bio je tu prisutan i Đivo, ali nije sudjelovao u fizičkom naguravanju. Kasnije je došla policija i sve se smirilo", govori.

"Možda je negdje u toj gužvi Vlaho nešto dobacio Foxxu u stilu 'crnčuga' i slično, ja nisam čuo, ali, ako se to dogodilo, ponavljam to je bilo zato, jer je bio pijan i iznerviran, a prije toga nije bilo nikakve namjere da se rasistički ikoga vrijeđa, kako su mediji izvijestili. Do kasnijeg incidenta je došlo spletom okolnosti i alkohola, a nikako nije istina da je Vlaho prvi došao do stola i počeo vrijeđati Foxxa na rasnoj osnovi. A svi pišu da je riječ o incidentu na rasnoj osnovi i da su dvojica Dubrovčana divljaci. E, pa nije istina, i zato sam odlučio da ću u medije iznijeti što se točno dogodilo. Vlaho i Đivo nisu primitivne seljačine koje vrijeđaju crnce, nego su tu večer previše popili. Zaslužili su prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, ali ne treba im se suditi za govor mržnje", zaključuje svjedok.

Pročitajte više