Dubrovnik dobiva prvi gej bar, građani oduševljeni: Uzet će se tu debela lova

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

DUBROVNIK bi trebao dobiti svoj prvi gej bar, i to već ove sezone, piše Dubrovački vjesnik. Iako zasad ne postoji službena potvrda, na taj se poslovni potez odlučio poznati dubrovački ugostiteljski dvojac, kojem u prilog ide to što Dubrovnik slovi za gej friendly grad.

Prvi dubrovački gej bar trebao bi se smjestiti u Ulici Marojice Kaboge, navodno u prostoru u kojem je prije bio jedan obrt. Ugostitelji koji ga namjeravaju otvoriti nisu željeli ništa komentirati dok otvorenje ne bude sigurna stvar, no građani su rado podijelili svoje mišljenje s novinarima.

"Toliko je bilo gejeva, muških i ženskih, ovoga ljeta da to nije normalno. Pošto sam magnet za sve spolove, tako su se oni jednostavno lijepili. Jedno 30 posto posla u restoranu sam ovo ljeto napravio s njima, a to nije mala stvar. Oni su najbolji gosti na svijetu, najbolji potrošači, izuzetno pametni, inteligentni, pristojni i kulturni ljudi", rekao je Nikola Nikić, koji je i sam ugostitelj.

"Ovo ljeto sam rekao, 'tko prvi otvori gej klub, uzet će debelu lovu'. A prvo i prvo, to je moja ideja, priča se očito proširila i eto, čuo sam i ja da se otvara", dodao je i naglasio da bi najavljena pozicija bila idealna jer nikom neće smetati buka. Osim toga, to je jedina slijepa ulica u gradu.

"Dubrovniku treba sve i svašta. Naravno, sve dok je ukusno i u nekim standardima, da nije razvrat, da nije Sodoma i Gomora", smatra Dubrovčanin Edi Jertec, koji dodaje:

"Dubrovnik je grad koji je otvoren za sve. Na kraju krajeva, Dubrovnik je među rijetkima ugostio kruzer pun homoseksualnih ljudi, muškaraca ili žena. Dubrovnik je čak imao i konferencije gej populacije. U Dubrovniku su uvijek svi bili dobrodošli. Smatram da su to kulturni ljudi, specifični kao i svi drugi. Ne vidim problem u tome."

"Odlično, ja sam za", slaže se njihova sugrađanka Katarina Dadić i dodaje:

"Trebao je biti odavno što se mene tiče, i ostale stvari, a ne samo gej bar, jer je u Dubrovniku sve više gostiju koji traže nešto drukčije. Po meni je to pun pogodak, tko god da ga otvori, profitirao je. Gej gostiju je u nas jako puno. Imam svoje mušterije, vjerujte, to su najbolji gosti. Kažu da su i najbolji prijatelji ženama, pa eto."

Pročitajte više