Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

RAJKO DUJMIĆ bit će pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob njegovoj će obitelji ustupiti Grad Zagreb.

"Povjerenstvo predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog prijedloga gradonačelnik Grada Zagreba može donijeti zaključak o dodjeli zemlje za grobno mjesto čije troškove snosi Grad Zagreb", rekao je za RTL voditelj Podružnice Gradska groblja Patrik Šegota.

Tu se nalaze grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i drugih.

"U lokaciji Aleja imali smo grobna mjesta koja su se tamo prodavala po cijeni od 160.000 kuna", dodao je Šegota.

Troškove izgradnje grobnice i samog sprovoda pokrit će obitelj, no Društvo hrvatskih skladatelja spremno je doprinijeti.

"To bi svakako bilo nešto što bismo mi podržali s obzirom na to da sasvim sigurno postoji veliki broj obožavatelja, prijatelja koji će idućih godina poželjeti posjetiti Rajkov grob. Mislimo da bi bilo dobro da to bude mjesto koje će lako naći na groblju", rekao je Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

Dujmićeva obitelj odlučila se na kremaciju koja će biti sljedećeg tjedna.

"Mi ćemo prirediti jednu komemoraciju ili možda i koncert, još nemamo točnu definiciju toga, ali to će svakako biti u rujnu. Znači, kad se ljudi vrate s godišnjih odmora, s mora. Nema potrebe da žurimo i želimo samo da to bude dostojanstveno i primjereno Rajkovom značaju i veličini", dodao je Šaban.

Pročitajte više