Šutjela je sve ove godine: Dustin Hoffman je "ošamario Meryl Streep i spominjao joj mrtvog dečka"

Screenshot: YouTube

OD SNIMANJA slavnog filma Kramer vs Kramer prošle su godine, Meryl Streep danas je cijenjena oskarovka s nizom sjajnih uloga, no njena nova biografija otkriva da uspon do zvijezda nije bio nimalo lak.

U knjizi "Her Again: Becoming Meryl Streep" koju izdaje Vanity Fair navodi se da je Meryl na snimanju Kramera prolazila pravi pakao, a za to se pobrinuo njen kolega Dustin Hoffman. Kako bi od nje izvukao emocije potrebne za ulogu, navodno nije štedio sredstva.

Meryl je te 1978. godine bilo tek 29 godina i u početku nije uopće konkurirala za ulogu majke koja ostavlja svoju obitelj, no ulogu je na kraju ipak dobila. Za to je platila visoku cijenu.

"Snimali su cijelo jutro, a nakon pauze za ručak trebali su snimiti i neke scene reakcija glavnih likova. U tom trenutku dogodilo se nešto što je šokiralo sve na setu - Dustin je toliko jako ošamario Meryl da joj je ostao crveni trag na licu", stoji u knjizi, a to navodno nije sve što je Hoffman učinio.

Ostatak dana provocirao ju je neumjesnim komentarima na račun njenog pokojnog dečka Johna Cazalea koji je preminuo od raka, ali i nizom posprdnih kritika na njen račun.

"Htio je iskoristiti detalje iz njezina života da dobije stvarne emocije na filmu", tvrdi se u knjizi. Zbog svega skupa Hoffman i Streep su bili toliko na ratnoj nozi da je redatelj Robert Benton mislio da će film ispasti katastrofa, no dogodilo se upravo suprotno - i Dustin i Meryl dobili su Oscara, a film je dobio i kipić za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolji adaptirani scenarij.

Hoffman i Streep nikada više nisu glumili zajedno, a slavni je glumac priznao da mu je taj period života bio vrlo težak zbog razvoda. U isto je vrijeme "non stop partijao i konzumirao drogu" zbog čega "nije bio sav svoj".

Pročitajte više