Dva Jaja, Izvor Lizanja Penisa i druga najluđa imena američkih gradova

BISTE li se zaputili u mjesto koje se zove Dva Jaja u Floridi ili Izvor Lizanja Penisa u Arkansasu? Ili kako biste se osjećali kao stanovnik istih? Među naširoko poznatim zemljopisnim ljepotama Sjeverne Amerike smjestili su se gradići i mjesta doista neobičnih imena poput Šišmiševa pećina, Majmunova Obrva ili Istina Ili Posljedice za koje nitko nije siguran kako su točno nastala - osim možda za ono po imenu Izvor Lizanja Penisa.

Lizalište Velikih Kostiju, mjesto na kojem je rođena američka paleontologija kralježnice smješteno je u Kentuckyju godišnje okuplja milijun obožavatelja slonova i bizona, ali i ljubitelja dinosaura i izumrlih oblika života - međutim, ti isti ljudi imenu parka se i više nego dive, uvijek spremni, ako treba, pokoju kost zaista i polizati.

Bat Cave doživio turistički procvat tek kad je promijenio ime

Bat Cave u Sjevernoj Karolini, ili Pećina Šišmiša mjesto je koje je ime dobilo po pećini šišmiša, naravno, koja je smještana na lokalitetu samo nekoliko kilometara udaljenom od istoimenog gradića. Gradić se prije zvao Molten, te pod tim imenom nikada nije ostvario značajniju turističku "karijeru", međutim s promjenom imena i te stvari su se promijenile - u Šišmiševoj Pećini turizam cvjeta, i tisuće obožavatelja slijepih letećih sisavaca pećinu pohodi ne bi li uživali u klepetu nježnih krila ovih neobičnih životinjica.

Monkeys Eyebrow smješten je točno u - majmunovoj obrvi!

Istina Ili Posljedice, odnosno Truth or Consequenses, dijeli sličnu "životnu priču" s Bat Caveom - smješten u srcu Novog Meksika, Sierra Countyju, ovaj gradić svoju turističku ponudu "glancao" je stoljećima pod nazivom Hot Springs (Vrući Izvor), ali pravi turistički procvat doživio je tek kad je preuzeo ime radio emisije koja se emitirala pedesetih godina prošlog stoljeća, pod nazivom Istina Ili Posljedice.

Monkeys Eyebrov (Majmunova Obrva) gradić je smješten upravo na mjesto kako mu i ime govori - u majmunovu obrvu. Bar ako uzmemo u obzir staru legendu koja kaže da je taj dio Kentuckyja zemljopisno oblikovan u majmuna, Obrva se nalazi na mjestu obrve! Dick Lick Springs također je turistička meka, smještena u Arkansasu ili grad Dildo, jedan i jedini, pravi grad s četrdeset tisuća stanovnika kojem je specijalnost turističke ponude - pogodite što!

V.V.

Pročitajte više