Dvije godine od smrti omiljenog domaćeg radijskog voditelja: Bila je čast slušati ga

Foto: Yammat FM/Alen Medjic

PROŠLE su dvije godine od smrti radijskog voditelja i osnivača radija Yammat FM Alena Balena. Balen je preminuo u 47. godini u Rovinju.

Obljetnicu njegove smrti Yammat FM obilježio je jednostavnom, no emotivnom objavom na društvenim mrežama.

U komentarima su ga se prisjetili i brojni slušatelji.

"Njegov opći i glazbeni dijapazon, fantastičan ukus, stapanje nespojivih glazbenih žanrova, nepogrešivi prijelazi, 'signature' glas... Sretni smo što smo imali priliku i čast slušati takav kalibar voditelja u vašem eteru", "Za pamćenje. Fali, fali, fali, užasno fali", "Jako mi fali njegov glas u eteru", "Ako nedostaje nama, koliko tek nedostaje vama", samo su neki od komentara.

Zvali su ga The Voice, on to nije volio

Balen je u svijet radijskih medija ušao kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. 

"Naivnošću jedva punoljetnog balavca bacio se u glasovne sinkronizacije radijskih i tv reklama. Kasnije se pokazalo kako će voiceoverski posao biti nešto što će ga pratiti kroz život. Nije volio kada su ga zvali The Voice, no pomirio se s činjenicom da se to nikada neće promijeniti.

Paralelno s Radijem 1/101 počeo je 'vrtjeti' ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru. Klub je ubrzo pokrenuo vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbrisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. U Aquariusu je kao producent/nakladnik strastveno realizirao projekte uz koje je vezao sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore. Od live albuma grupe Cubismo s Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, sve do prvih albuma grupe Jinx", stajalo je u njegovoj biografiji.

Pokretanje Yammata

Balen je sa Sinišom Švecom i Milanom Pehom pokrenuo Yammat FM. Nazivali su ih povratnicima s Radija 101.

"Presretni smo, ovo je nadrealan trenutak. Puno puta sam u životu znao što reći, ali danas ne znam. Radit ćemo ono što znamo i sretni smo zbog toga. Yammat FM će biti radio koji će biti moderan, koji će ponuditi nešto više od pukog veselja i repetitivne glazbene kulise", izjavio je Balen za Index neposredno nakon što je doznao da su od Agencije za elektroničke medije dobili 14-godišnju koncesiju.

"Svi smo mi više-manje djeca Radija 101 iz njegovih najboljih dana i ne vidim razloga zašto ne nastaviti njegovati nešto što je dobro i što je u ovom gradu bilo prepoznato cijeli niz godina. Bit će to spoj iskustva, mladosti, talenta, ludosti", kazao nam je tad.

Yammat FM je s emitiranjem započeo 6. veljače 2015. godine.

Pročitajte više