Dvije hrvatske fotografije krase jedan od najljepših kalendara na svijetu

Foto: Danijel Palčić

U KALENDARU Svjetske meteorološke organizacije za 2019. godinu bit će dvije fotografije hrvatskih autora - "Vortex on sea" Ane Ricov i "Shelf cloud" Danijela Palčića, inače i suradnika udruge Crometeo.

"Ovu fotografiju uslikao sam u svibnju ove godine, kada se olujni oblak s mora počeo približavati Pagu. Cijelo jutro sam ga pratio, a kada se već dovoljno približio, uzeo sam fotoaparat i krenuo do najbliže pozicije", opisao je za Index Palčić.

"Čestitam Ani Ricov i svima čije su fotke završile u kalendaru te svima ostalima, a posebno hrvatskim fotografima čije su fotografije ušle u uži izbor za kalendar Svjetske meteorološke organizacije", dodao je.

Od 1000 pristiglih fotografija, u uži izbor ušlo je njih 74, a čak 13 bilo je povezano s Hrvatskom, bilo preko motiva, bilo preko autora.

U užem izboru bili su Ivica Jureša s fotografijom "Force of bura wind", Entoni Novosel s "Windy sensation", Mirna Vidić i njena fotografija "Sun dream", Sandro Puncet i "Perfect storm on the sea", Šime Barešić s dvije fotografije "Red twilight cumulonimbus" i istog imena, ali različitog izgleda "Red twilight cumulonimbus" te Romeo Ibrišević, čije su čak četiri fotografije bile u konkurenciji - "Sunset in Istanbul", "Sunrise in village of Rastoke", "Lake Bobovica" i još jedna "Lake Bobovica", istog imena, ali različitog izgleda.

I fotografija Slovenca Mateja Stegara "Storm over the Sea" snimljena je u Hrvatskoj.

Pročitajte više