Dvina Meler: Ja sam nudist, ali se nikad ne bih slikala gola za časopis



MANEKENKA i avanturistica Dvina Meler prije nekoliko mjeseci posjetila je Gambiju i nakon povratka u Hrvatsku izjavila je kako bi voljela učiniti nešto za svu siromašnu djecu koja tamo žive. Stoga smo je upitali kako napreduje ideja da pomogne djeci, što misli o tome da ih i sama ima jednoga dana, ali i kako voli provodi ljeto.

"Prije dva tjedna pokrenula sam humanitarnu akciju za pomoć djeci u Gambiji"

"U sklopu moje udruge za promicanje kulture, kulturnih programa i prijateljstava među zemljama Kairos, koju sam osnovala zajedno s Darkom Dovedanom i Borisom Vrhovcem, ekipom s kojom putujem, prije dva tjedna pokrenula sam humanitarnu akciju za pomoć djeci u Gambiji. Kako bi prikupili što više sredstava za Sajuka centar u Gambiji, odabrali smo deset fotografija koje smo tokom naših ekspedicija snimili u Gambiji, Nigeru, Burkini Faso, Srednjoafričkoj Republici, Maliju, Gabonu, Gvineji Bisau i Beninu. Autor fotografija je Darko Dovedan i fotografije se prodaju po 300 kn i šalju na kućnu adresu", priča nam Dvina o svom novom projektu te dodaje: "Sav prihod šalje se djeci u Gambiju. Također prikupljamo odjeću, konzerve hrane i knjige na engleskom jeziku. Regrutirali smo i nekoliko volontera koji će uskoro ići u Gambiju pomagati u centru".




"Planiram posjetiti baš svaku državu na ovom svijetu"

Dvina, koja je do sada proputovala 104 zemlje svijeta, kaže kako joj je cilj posjetiti baš sve zemlje koje postoje na planeti. "Planiram posjetiti svaku državu na ovom svijetu. Do sada sam ih obišla i istražila 104. Podjednako uživam u postavljanju novih izazova samoj sebi, kao i u njihovom ostvarivanju. Obožavam upijati atmosferu na putovanjima, uživam u svakom zvuku, okusu, mirisu", otkriva nam.

"Nisam tip za provode i ljetovanja tipa Zrće"

Kako mnogo putuje po inozemstvu, zanimalo nas je koja joj je omiljena destinacija u Hrvatskoj. "Cijelu mladost ljetovala sam u kampu na Cresu. Za taj me otok veže jako puno lijepih uspomena pa bi ga iz sentimentalnih razloga mogla izdvojiti kao jednu od najdražih destinacija u Hrvatskoj. Međutim, naša je zemlja toliko lijepa i svaki put se oduševim kad posjetim ostale otoke poput Korčule, Brača, Hvara... Zatim unutrašnjost Istre, gradići poput Motovuna i Grožnjana doslovno me obaraju svojom ljepotom i šarmom. Općenito volim mjesta koja odišu bogatom kulturnom baštinom, nisam tip za provode i ljetovanja tipa Zrće. Volim se sunčati na osamljenoj plaži uz ugodno društvo i dobru knjigu", kaže Dvina. 


"Ne mogu reći da me ponekad ne privlači luksuz i destinacije tipa New York"

Na pitanje privlači li je više "urbana džungla" poput New Yorka ili posjete zabačenim dijelovima svijeta, spremno odgovara: "Ne mogu reći da me ponekad ne privlači luksuz i destinacije tipa New York, ali definitivno ću uvijek radije posjetiti neko pleme ili izoliranu zajednicu u nekom bespuću džungle ili pustinje. Putujem zbog pustolovine i upoznavanja različitih običaja i kulturnih posebnosti naroda diljem svijeta. Što je destinacija teže dostupna to u većoj mjeri ima zadržanu kulturu i običaje u originalnom obliku, neokaljane modernim tekovinama. Upravo to je ono što me privlači i zbog čega se razvila moja ljubav prema putovanjima".




"Ja sam nudist i ako već nisam u mogućnosti potpuno se razodjenuti zbog okoline, onda prakticiram toples"

Kako je javna osoba, pitali smo je što misli o nudizmu i prakticira li ga. "Ja sam nudist i ako već nisam u mogućnosti potpuno se razodjenuti zbog okoline, onda prakticiram toples. Ali izbjegavam gužve i krcate plaže u širokom luku", priznaje nam.

Kako je strastvena avanturistica, zamolili smo je da nam otkrije što u njoj potiče porast adrenalina. "Svaka mogućnost da ostvarim svoj san ili trenutni cilj mi na poseban način diže adrenalin i ispunjava me euforijom. Nisu to samo putovanja, tu je širok spektar različitih stvari. Obožavam crtati, to je moja velika strast i jako me opušta. Svaki put kad osjetim inspiraciju, prožme me neki poseban osjećaj i u stanju sam zaneseno crtati po čitave dane i noći", objašnjava.

"Svadbu ne planiramo jer nismo konzervativni niti tradicionalni"

Dvina je i već dugi niz godina u vezi s dečkom Darkom pa smo je zamolili da nam otkrije ima li kakvih promjena na privatnom planu, da li se možda odlučila skrasiti u braku te je li planira djecu, a Dvina objašnjava: "Svadbu ne planiramo jer nismo konzervativni niti tradicionalni. Volimo se, intelektualno, emotivno i duhovno se odlično slažemo. Imamo slične poglede na život, jedno drugom smo najveća podrška, živimo skupa i smatramo da je to sasvim dovoljno za kvalitetnu vezu. Oboje smo mišljenja kako taj papir ne garantira nikakvu sigurnost pa nam stoga nije ni neophodan. Djecu naravno želimo, ali prije toga moramo još ostvariti neke ciljeve". Par će tako uskoro posjetiti Južnu Ameriku, a na pitanje tko će se od njih dvoje bolje snaći u novoj avanturi, tvrdi: "S obzirom na naše mnogobrojne zajedničke ekspedicije, sigurna sam da ćemo se oboje odlično snaći u Južnoj Americi".

"Potpuno gola ili u toplesu se ne bih slikala jer mi to nije potrebno"

Manekenka je nedavno dobila i posao u časopisu Playboy. Na pitanje kako se snašla na novom poslu te da li bi i sama pristala pozirati gola za naslovnicu časopisa, objašnjava: "Oduvijek sam cijenila Playboy jer ima tradiciju pametnih i zanimljivih tekstova, tako da mi je čast što mogu pisati za njih. Bila sam na naslovnici lipanjskog broja Playboya, uz intervju smo napravili i `photo session`. Potpuno gola ili u toplesu se ne bih slikala jer mi to nije potrebno, ali nemam apsolutno ništa protiv drugih koji se skidaju".

Pročitajte više