Edward Norton o frustracijama glumca

ON MOŽE tražiti i 9 milijuna dolara za ulogu u filmu, ali za Edwarda Nortona posao glumca ipak je ponekad frustrirajući.  

´Mislim da je jedan dio mene uvijek na to bio ogorčen. Ako ste slikar, pisac ili fotograf, čak i ako nitko ne kupuje vaš rad, možete sjediti u svojoj sobi i raditi svoj posao. Ali kad ste glumac, netko vam uvijek prvo mora reći ´da´´, izjavio je Norton u razgovoru za list Los Angeles Times.

´Morate biti zahvalni što vam netko daje priliku i to me uzrujava... Glumci su prirodno ranjivi i nemaju dovoljno samostalnosti u smislu kontrole vlastitog rada. Taj aspekt posla mi je uvijek bio vrlo naporan´.

To je razlog što se Norton (33), zvijezda novog filma Spikea Leeja ´25th Hour´, ne ograničava na recitiranje svojeg teksta.

Ako nije uključen u pisanje scenarija, kao u slučaju filmova ´The Score´ i ´Frida´, u kojem je glumio uz svoju djevojku Salmu Hayek, onda preispituje redatelja.

´Ljudi se kod snimanja filma ponekad sukobe´, kaže Norton. ´Ja mislim da je konflikt vrlo važna stvar. Ako su argumenti koje svatko gura izraz zajedničke želje da stvari uspiju, to je sjajna stvar! Mislim da je mnogo produkcija u sretnom okruženju rezultiralo vrlo banalnim filmovima´.

Pročitajte više