Edward Norton saznao da mu je Julia Roberts rođakinja, a slavna Indijanka 12. prabaka

Foto: EPA

U PREMIJERNOJ epizodi devete sezone serije Finding Your Roots voditelj emisije, povjesničar Henry Louis Gates Jr., otkrio je velike novosti glumcu Edwardu Nortonu.

Norton je saznao da se njegovo obiteljsko stablo isprepleće s onim kolegice Julie Roberts, a u jednom trenutku epizode Gates je oboje glumaca proveo kroz njihovu obiteljsku povijest prije nego što je otkrio da dijele udaljenog rođaka, piše MSN.

Nakon toga je Edward saznao i da mu je Pocahontas 12. prabaka. Norton je odrastao slušajući da je direktni potomak Pocahontas, kćeri poglavice Powhatana, vođe plemena Indijanaca, ali holivudski glumac je vjerovao da je priča samo "obiteljska legenda". Dok je pratio Nortonovo porijeklo, Gates je otkrio da su mu 12. pradjed i prabaka bili John Rolfe i Pocahontas, piše BBC.

"Imate direktan papirni trag. Nema sumnje", rekao je Gates.

John Rolfe i Pocahontas su se vjenčali 5. travnja 1614. u Jamestownu u Virginiji. Pocahontas je umrla nekoliko godina kasnije, u travnju 1617., u Gravesendu u Engleskoj, dok je kolonist John Rolfe umro u ožujku 1622., rekao je Henry Louis Gates Jr.

U knjizi iz 2007. The True Story of Pocahontas: The Other Side of History, koju su napisali dr. Linwood Custalow i Angela Daniel, tvrdi se da je Pocahontas već bila udana za indijanskog ratnika po imenu Kocoum i imala je dijete s njim prije nego što je oteta i bila udana za Johna Rolfea.

Pročitajte više