Egipatski folk pjevač skladao pjesmu u počast Mubaraku

EGIPATSKI Ifolk pjevač Šaban Abdel Rahim, iznimno popularan u svojoj domovini, upravo je završio skladanje pjesme posvećene svom voljenom predsjedniku Hosniju Mubaraku.

Rahim je izjavio da je rad na novoj pjesmi počeo kada je čuo vijest da Mubarak mora otputovati na operaciju kralježnice u Njemačku. Njegove pjesme i inače odražavaju opće arapske sentimente, pa je tako veliku slavu stekao prije dvije godine kada je na vrhuncu palestinske intifade skladao pjesmu "Mrzim Izrael". U ožujku ove godine na tržištu se pojavila i njegova skladba protiv rata u Iraku.

"Zabrinuti smo za Vas, gospodine Predsjedniče, kako i ne bismo bili? Volimo Vas, a Vi znate koliko mnogo", pjeva Rahim u novoj pjesmi.

Mubarakov iznenadni odlazak u Njemačku zabrinuo je mnoge Egipćane, kako zbog njegova zdravlja tako i zbog budućnosti zemlje. Mubarak, naime, od 1981. godine kada je došao na čelo države nije imenovao svog zamjenika ili nasljednika. Napetost među stanovništvom popustila je tek u srijedu kada se Mubarak, nakon 11 dana izbivanja, vratio u domovinu nakon uspješno obavljene operacije.

Pročitajte više