Ekipa lovca Kreše iz Potjere pobijedila na prvom zagrebačkom prvenstvu u kvizu

Foto: Mirko Cvjetko

U ORGANIZACIJI Hrvatskog kviz saveza ove je srijede održano prvo Prvenstvo grada Zagreba u kvizu, a pobjedu je odnio tim Krešimira Sučevića Međerala, lovca iz HRT-ove Potjere.

Njegova ekipa, okupljena pod imenom Kviz petkom, osvojila je prvo mjesto, na drugom mjestu našao se tim Filmski kviz, dok su treće mjesto podijelile ekipe Dkvizd, u kojoj je bio još jedan lovac iz Potjere, Mladen Vukorepa, te ekipa Animatori sivih stanica.

"Best of the best"

Kup nosi ime po Miloradu Rukavini, veteranu zagrebačke kvizaške scene. Sudjelovalo je ukupno 18 ekipa koje su se sastojale od četvero članova koje su zagrebački ugostiteljski objekti preporučili kao top timove sa svojih kvizova, stoga je ovo bio svojevrsni "the best of the best", poručuju organizatori.

"Sjajna ideja"

"Do sada smo mogli uspoređivati snagu pojedinih igrača ili timova, no ova ideja je sjajna jer se na taj način mogu uspoređivati i baze u kojima su pojedini kvizaši poniknuli. Isto je tako primjereno da se oda počast Miloradu Rukavini, čovjeku koji je nastupio na svim kvizovima koje je organizirala Televizija Zagreb i Hrvatska televizija, a bio je redovan i na mnogo zagrebačkih pub kvizova", izjavio je Međeral.

"Čast nam je što smo upravo mi, kao ekipa možda i najstarijeg zagrebačkog aktivnog pub kviza, osvojili premijerno izdanje Mikijevog Memorijala", dodao je.

Inače, kviz je održan u formi pub kviza, a učesnici su morali odgovoriti na 42 pitanja općeg znanja.

Pročitajte više