Ekskluzivno: Pogledajte spot prvog hrvatskog band aida za životinje!

PRVI hrvatski band aid za životinje nakon snimljene pjesme "Nema isprike", autorice teksta i glazbe Lee Dekleve te aranžera Mire Buljana, snimili su i spot! Brojni domaći estradnjaci okupili su se u glazbenom studiju dB gdje su ujedinili svoje glasove, a fotograf Filip Čargonja i redatelj Vanja Vascarac sve su uklopili u video koji bi "ljude trebao potaknuti na razmišljanje o napuštenim životinjicama kojima je potrebna pomoć", naglasila je Lea Dekleva.

"Kod kuće imam zlatnog retrivera s kojim sam jako vezana, tako da sam srčano ušla u ovaj projekt. Drago mi je što se cijela pjevačka ekipa satkana od pjevača, glumaca, televizijskih voditelja, Zagrebačkih mališana i Klinaca s Ribnjaka odmah odazvala plemenitom projektu. Glumice Ines Bojanić i Leona Paraminski u početku su bile u strahu kako će sve otpjevati, ali ostali smo iznenađeni i one i mi. Spot je vrlo jednostavan, nema posebne kostimografije, nema vizažista, sve je prirodno i od srca. Ono na što sam ponosna je činjenica da spot nije estradiziran, osim toga Vanjina ideja bila je da smo svi u crno-bijeloj varijanti dok su snimke životinja u boji", rekla je Dekleva.

"Svi smo željeli napraviti nešto što je dobro"

Cilj ove akcije je, osim skretanja pozornosti na zaštitu i prava životinja, izgradnja utočišta za zlostavljane životinje kojih je svakim danom, nažalost, sve više. "Svi smo željeli napraviti nešto što je dobro, jer je u Hrvatskoj generalno sve bazirano na pljuvanju, od politike i političara do estrade, pa sam pozvala sve izvođače u nadi kako ćemo napraviti nešto fora i korisno za životinje.

Kad smo snimali pjesmu i spot nitko nije tračao, nitko nije radio skandale, niti pričao o glupostima, doista smo se svi u to dali do kraja", rekla nam je Dekleva koja je naglasila kako se singl "Nema isprike" neće prodavati, već će se samo puštati u eter, dok će se kasnije dijeliti putem dnevnih novina, a ljudi koji žele pomoći izgradnji utočišta moći će to učiniti pozivom na broj 060 600 500 i time pružiti novu nadu mnogim tužnim i napuštenim životinjama sa samo 6,82 kn/min iz fiksne mreže i 8,21 kn/min s mobitela; PDV uključen u cijenu!

L.V.

Pročitajte više