Ekstremni desničar Pauk o Ultri: Moj grad je Sodoma. Bludnice se podaju za pola grama

Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Facebook

EKSTREMNI desničar i bivši splitski gradski vijećnik Martin Pauk komentirao je Ultru.

"Moj grad je danas Sodoma. Razvratnici bauljaju ulicama njegovim, bludnice se podaju uspaljenicima za pola grama šarene pilule, sotonske trube i bubnjevi zla dreče od Parka Mladeži do Rive", počeo je Pauk.

"Blud i nemoral danas su slika našeg društva, a takvu sliku svoju ljubimo čitajući farizejska glasila koja slave moralni sunovrat te svaku scenu s bestijalnih orgija prikazuju kao nešto moderno, poželjno i inovativno", nastavio je u jednako dramatičnom tonu pa spomenuo Jahvea i "trijumf zla".

"Prošetat ću danas do birališta, ne zato jer će glas mene maloga išta moći promijeniti u očekivanom trijumfu zla, već zato da Jahvi prikažem da nas ima još barem pedeset pravednih i nevinih. A kad uskoro napustim ovu Sodomu podno Mosora i Kozjaka, dok joj zadnji trag bude zasluženo nestajao pod sumpornim ognjem - okrenuti se neću", zaključio je uz citat iz Knjige Postanka: "Ako nađem u gradu Sodomi pedeset nevinih, zbog njih ću poštedjeti cijelo mjesto."

Tko je Pauk?

Martin Pauk je u splitsko gradsko vijeće ušao na listi Mosta, ali ga je u međuvremenu napustio i postao član Neovisnih za Hrvatsku. Ondje je ostao i nakon odlaska Zlatka Hasanbegovića.

Na izborima za EU parlament, posljednjima u kojima je sudjelovao, Pauk je dobio 242 preferencijalna glasa. U javnosti je često tema zbog svojih ekstremno desnih stavova.

Krajem 2018. godine zaposlen je u državnom Hidrografskom institutu. Pauk se između ostalog zalagao za podizanje spomenika mladom ustaši Franji Tenti. Javnosti je poznat i po opravdavanju napada na radnike Rimca.

Pročitajte više