Zvijezda Igre prijestolja: Nedostaje mi dio mozga, izvanredno je što mogu govoriti

Foto: EPA

ZVIJEZDA Igre prijestolja, glumica Emilia Clarke, progovorila je o tome kako joj "nedostaje dio mozga" nakon što je pretrpjela dvije aneurizme.

Glumica je još 2019. godine progovorila o aneurizmama, od kojih je prvu doživjela nakon završetka snimanja prve sezone HBO-ove hit serije Igre prijestolja. Clarke, koji u seriji glumi Daenerys Targaryen, sada je ponovo progovorila o svom iskustvu tijekom intervjua u talk showu Sunday Morning na BBC-ju One.

"Količina mog mozga koja više nije upotrebljiva, nevjerojatno je da mogu govoriti, ponekad artikulirano, i živjeti svoj život potpuno normalno bez ikakvih posljedica", otkrila je glumica. O snimkama mozga koje je od tada primila, Clarke je rekla: "Poprilično toga nedostaje! Što me uvijek nasmije. Ja sam u stvarno, stvarno, stvarno maloj manjini ljudi koji to mogu preživjeti."

"Jer moždani udari, u osnovi, čim bilo koji dio vašeg mozga ne dobije krv na sekundu, nestao je. I tako krv pronalazi drugačiji put za prolazak, ali onda ono gdje ne dođe je nestalo", kazala je popularna glumica.

U eseju za New Yorker još 2019. Clarke je objasnila da je počela osjećati jaku glavobolju dok se pripremala za vježbanje i da se morala tjerati kroz prvih nekoliko vježbi. "Trener me postavio u plank poziciju i odmah sam osjetila kao da mi elastična traka steže mozak. Pokušala sam ignorirati bol i izgurati ga, ali jednostavno nisam mogla", kazala je tada.

Clarke je rekla da je uzela pauzu i stigla do svlačionice "gotovo puzeći", gdje joj je pozlilo i bol se pogoršala. U pomoć joj je pritekla žena u susjednoj svlačionici te je odvezena u bolnicu gdje je poslana na magnetsku rezonancu. Rezultati su otkrili da je pretrpjela "subarahnoidno krvarenje (SAH), po život opasnu vrstu moždanog udara, uzrokovanu krvarenjem u prostor koji okružuje mozak."

"Imala sam aneurizmu, rupturu arterije", objasnila je glumica dodavši da je tada bila podvrgnuta "minimalno invazivnoj" operaciji mozga. "Ovo ne bi bila moja zadnja operacija, a ne bi bila ni najgora", kazala je.

 

Pročitajte više