Emir Hadžihafizbegović: Hrvatsku jako volim, a Jugoslavija me oblikovala kao osobu

Foto: Profimedia

GLUMAC Emir Hadžihafizbegović gostovao je u HRT-ovoj emisiji U svom filmu, gdje je govorio o preboljenju koronavirusa, bivšoj državi i svojoj supruzi Aidi.

Emir je otkrio da je prebolio koronavirus, što mu je bilo traumatično iskustvo.

"Vrlo traumatično iskustvo sam prošao. Podijelio sam to i s medijima i pošto je to bio početak korone, rekli su 'nije to baš tako', da bi mi poslije šest mjeseci, godinu dana, ljudi prilazili i govorili 'znamo kakav si pakao prošao'", rekao je bosanskohercegovački glumac.

Rekao je i da voli Hrvatsku, u kojoj se osjeća kao kod kuće.

"Naravno da se ovdje osjećam kao doma. Jako volim Hrvatsku. Vezana je za djetinjstvo, Makarsku rivijeru, predstavu Audicija. Imam puno prijatelja iz Hrvatske koji nisu vezani za moju branšu", rekao je.

Rekao je i da su ga godine života u Jugoslaviji odredile, a osvrnuo se i na termin "jugonostalgičar".

"Imao sam 31 godinu kada se država raspala. Osobno sam se zaokružio u državi koja se zvala Jugoslavija i volim se sjetiti tih vremena jer su me odredila. Termin 'jugonostalgičar'... Volio bih da mi netko dođe i kaže u čemu je problem da se ja ne smijem prisjetiti svojih iskustava", rekao je glumac.

Premda o privatnom životu nije pričao, na kraju emisije otkrio je da je njegova supruga Aida prekinula studij na petoj godini medicine kako bi se posvetila odgoju njihove djece.

"Supruga Aida bila je vrlo bitan stup odgajanja djece dok sam ja bio na putevima, a podnijela je i žrtvu napuštanja medicine na petoj godini da bi bila s djecom", rekao je glumac.

Pročitajte više