Emma Stone nije jedina: 10 celebova koji su promijenili (ili skratili) svoje ime

Foto: EPA/Instagram

EMMA STONE nedavno je priznala kako bi voljela da je se oslovljava njezinim pravim imenom, Emily Jean Stone, a kad je jedan novinar to i učinio, njezina reakcija je postala viralna. 

Međutim, glumica nije jedina koja je promijenila (ili skratila) svoje ime, a dok su se neki odrekli svog pravog imena i prezimena kako bi se svijetu predstavili zvučnijim, umjetničkim imenom, drugi su pak svoje ime i prezime odlučili skratiti. Na popisu su se našla i neka poznata lica čija prava imena možda ne znate. 

Jamie Foxx - Eric Marlon Bishop 

Glumac i zvijezda filma Odbjegli Django odabrao je svoje umjetničko ime kada je shvatio da komičarke uvijek dobivaju mjesto na stand-up nastupima jer se na takvim događajima rijetko mogu vidjeti. 

"Otišao sam do popisa i zapisao uniseks ime i prezime. Stacy Green, Tracy Brown…Jamie Foxx!" rekao je jednom prilikom Davidu Lettermanu. 

Drake - Aubrey Drake Graham 

Proslavio se pod svojim pravim imenom kao glumac u seriji Degrassi, no kad je postao reper, počeo je koristiti svoje srednje ime. 

Vin Diesel - Mark Sinclair 

Glumac je jednom prilikom objasnio kako je Vin skraćena verzija imena njegova oca, Irvinga Vincenta, dok je Diesel nadimak koji su mu dali prijatelji, koji ga opisuju kao osobu prepunu energije. 

Snoop Dogg - Calvin Broadus Jr. 

Reper je dobio ime po svom očuhu Calvinu Broadusu starijem, no postao je poznat kao Snoop Dogg, a 2012. predstavio je svoje novo umjetničko ime - Snoop Lion. 

Lady Gaga - Stefani Germanotta 

Umjetničko ime pjevačice i glumice potječe iz pjesme Radio Ga Ga grupe Queen, no ranije je rekla da dolazi od nadimka Ga Ga koji su joj dali prijatelji. 

Tom Cruise - Thomas Cruise Mapother IV 

Slavni glumac skratio je svoje ime i počeo koristiti srednje ime na prijedlog svog agenta. 

Nicolas Cage - Nicolas Kim Coppola 

Glumac potječe iz slavne obitelji Coppola, u kojoj su i redatelji Francis Ford Coppola i Sofia Coppola, a prezime Cage potječe od Marvelovog lika Lukea Cagea. 

Brad Pitt - William Bradley Pitt 

Glumčevo pravo ime je posveta njegovom ocu, Williamu Billu Pittu. 

Calvin Harris - Adam Wiles 

Slavni DJ jednom je prilikom objasnio zašto je promijenio ime:  "Moj prvi singl bio je soul pjesma i mislio sam da je Calvin Harris zvučao malo više rasno dvosmisleno. Mislio sam da ljudi možda neće znati koje sam rase. Jednostavno je tako ostalo." 

Martin Sheen - Ramón Estévez

Glumac je jednom prilikom priznao da svoje dokumente nikad nije promijenio te da je na njima napisano njegovo pravo ime, a otkrio je i da je požalio što je uzimao umjetničko ime zbog karijere.  

"To je jedno od mojih žaljenja. Nikada službeno nisam promijenio ime. U mom rodnom listu još uvijek je Ramon Estévez", kazao je u razgovoru za Closer Wee,

Pročitajte više