Engleski portal uvrstio Hrvatsku na popis najboljih zemalja za umirovljenike

Foto: Shutterstock

ENGLESKI portal Enjoy Travel uvrstio je Hrvatsku na osmo mjesto popisa zemalja u kojima je najbolje umiroviti se.

Spomenuti portal objavio je popis 50 zemalja u kojima je najbolje živjeti u mirovini, a Hrvatska je zauzela vrlo visoko osmo mjesto. Destinacija se birala prema nekoliko kriterija, kao što su troškovi života, kvaliteta života, troškovi stanarine, cijene u restoranima, prosječne temperature u godini, zdravstvena skrb te lakoća dobivanja vize i boravišne dozvole.

"Dobra kvaliteta života i mali troškovi"

Premda se Hrvati možda ne bi složili, Englezi su naveli razloge zbog kojih je Hrvatska tako visoko, a osmo je mjesto zaslužila zbog malih troškova života, dobre kvalitete života i jednostavnog dobivanja dozvole za boravak u zemlji.

"Troškovi stanovanja su niski, kvaliteta života je visoka, a postupak zahtjeva za prijavu boravišta je jednostavan za većinu nacionalnosti", piše tako portal Enjoy Travel uz napomenu da Hrvatska ima plaže svjetske klase, bogatu povijest i kulturu te sjajne restorane.

Zanimljivo je kako je na prvom mjestu Slovenija, dok je na posljednjem mjestu Luksemburg jer je navodno jedna od najskupljih država u Europi. Iza Slovenije su se našli Portugal, Estonija, Španjolska, Paragvaj, Češka i Mađarska, dok su iza Hrvatske Meksiko i Urugvaj, koji zatvaraju najboljih deset.

Pročitajte više