Englezu zabranili let EasyJetom na deset godina zbog njegovog imena i prezimena

Foto: Profimedia

Čovjeku su cijelo desetljeće zabranjeni letovi EasyJetom sve zbog zabune u vezi s njegovim imenom, a čak mu je jednom policija pretresla dom zbog iste pogreške. 21-godišnji Kieran Harris nije bio svjestan zabrane putovanja na njegovo ime sve dok nije došlo vrijeme da rezervira odmor u Alicanteu u Španjolskoj.

Dečko je ni kriv ni dužan dobio zabranu letenja EasyJetom i odmah shvatio da su ga pomiješali s kriminalcem koji je dijelio njegovo ime i datum rođenja. Tek uoči puta iz Liverpoola dobio je obavijest o zabrani, unatoč tome što je rezervirao mjesec dana unaprijed.

Obaviješten je da mu je zbog "prethodnog ometajućeg ponašanja" zabranjeno letenje do 15. ožujka 2031. Čovjek koji dijeli njegovo ime osuđen je na 12 tjedana zatvora 2021. jer se nasilnički ponašao dok je bio pijan na letu EasyJeta. 

"To se već događalo. To je ta osoba koja očito ima isto ime i datum rođenja kao ja. Policija se prošlog ljeta pojavila u mojoj obiteljskoj kući pokušavajući me ispitati. Bilo je prilično ozbiljno, ali nakon pet ili deset minuta shvatili su da to nisam ja", kaže.

 "Razmišljam o promjeni imena ako se ovo nastavi događati", dodaje.

EasyJet se ispričao

EasyJet se ispričao zbog pogreške.

"Jako nam je žao što je gospodin Harris pogrešno obaviješten da ne može letjeti s nama. Ovu smo odluku donijeli u dobroj vjeri budući da je gospodin Harris imao isto ime i datum rođenja te je letio iz iste regije Ujedinjenog Kraljevstva kao i putnik kojem smo prethodno zabranili let zbog ozbiljnog prekršaja u zrakoplovu.

Čim nas je g. Harris kontaktirao, riješili smo problem i iako je letio kao što je prvotno planirano, razumijemo frustraciju koju je to izazvalo pa je naš tim u kontaktu s njim i ponudit će gestu dobre volje u svjetlu njegova iskustva", rekao je glasnogovornik. 

Pročitajte više