Enis Bešlagić i Joško Lokas ponovno pokreću popularni kviz "Upitnik"

NEKAD najpopularniji televizijski kviz nakon legendarne Kviskoteke, "Upitnik", uskoro se vraća na male ekrane. Osim već dobro znanog idejnog tvorca i vlasnika autorskih prava te voditelja "Upitnika", Joška Lokasa, u najnovijem izdanju kviza našao se i Enis Bešlagić koji će preuzeti ulogu suvoditelja.

Iako je u hrvatskom "Upitniku" bio tek gost, Enis nam je otkrio da je prije desetak godina isti kviz vodio u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje je voditeljsku palicu dijelio s Milanom Pavlovićem, koji je mnogima poznat kao Dino iz humoristične serije Lud, zbunjen, normalan. Nakon duge pauze, prije nekoliko mjeseci "Upitnik" se ponovno počeo prikazivati u BiH gdje je dosegnuo rekordnu gledanost.

"Trenutno smo u fazi pregovora s televizijskim kućama"

Zajedno s Lokasom, Enis je došao na ideju da napokon pokrenu nekad najpopularniji kratki kviz i u Lijepoj našoj što će, ne sumnjamo, oduševiti kvizomane, ali i sve ostale koji vole iskoristiti svoje znanje i tako osvojiti "laki" novac. "Trenutno smo u fazi pregovora s televizijskim kućama pa ćemo kroz nekoliko dana odlučiti tko je dao najbolju ponudu i krenuti sa snimanjem", rekao nam je Bešlagić.


Izmjena u kvizu, osim grafičkog izgleda, neće biti jer "nisu niti potrebne s obzirom da je kviz jedinstven takav kakav je bio i prije", smatra glumac. "Koncept ćemo zadržati jer već provjereno znamo da je jako dobro prihvaćen kod publike", rekao je glumac koji dodaje da kvizova poput "Upitnika" zadnjih nekoliko godina kronično nedostaje na malim ekranima.

"U 'Upitniku' se novac lako slijeva u džepove"

Za razliku od večernjih kvizova, prednost legendarnog kviza je što traje tek deset minuta, gledatelji sudjeluju preko telefona, a i "lako se slijeva novac u džepove", tvrdi Bešlagić. Osim posljednjih priprema oko "Upitnika", Bešlagić redovno glumi na daskama scene "Vidra". "Idemo na mini turneje, putujemo po Bosni i Hrvatskoj, a uskoro planiram i finalizirati pregovore i dogovore za igrani film "Danke, Deutschland" čiji sam scenarij radio s Emirom Imamovićem", rekao nam je Bešlagić.

Pročitajte više