Eugen nakon optužbi za seksizam na Dori: "Ispalo je nespretno, volim Severinu"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

EUGEN se oglasio o optužbama za seksističke komentare na Dori upućene Severini.

"Jako je nespretno ispalo i izvučeno je iz konteksta. Odnosilo se na cijelu priču s pilićima i Severinom o ženi s druge planete. Jaje također simbolizira i pilića, novi život, dijete. Ja Severinu volim od kada znam za sebe i žao mi je da se izvlače ovakve konotacije. Osuđujem svaki oblik seksizma i šovinizma. Tko me imalo bolje poznaje, zna to", rekao nam je Eugen.

Seksizam na Dori?

Podsjećamo, pjevači Eugen Stjepan Višić, Mario Lipovšek Battifiaca i Saša Lozar neugodno su iznenadili dio gledatelja Dore ponašanjem prema Severini na presici nakon prve polufinalne večeri. Naime, Severina je dijelila jaja ostalima natjecateljima, no neki ih nisu prihvatili. Prvi je bio Vinko Ćemeraš, a onda se nadovezao Battifiaca, koji je Severini poručio: "Hvala lijepa, već ih imam dva." Isto je ponovio i Saša Lozar, a onda je jaje vratio i Eugen.

"Još nešto - ja mislim da tebi držanje jaja puno bolje stoji od mene. Je li možeš ti to?" upitao je zatim Eugen Severinu, koja je ostala vidno iznenađena nakon njegove izjave. Nadovezao se zatim i Saša Lozar.

"Je li to tvoje jaje, Severina? Od kraljice kokoši? Čekaj, imam još jedno jaje", rekao je na engleskom jeziku pa rukom krenuo otkopčavati šlic. "Nije toliko veliko, ali bit će u redu", dodao je. Njihovo ponašanje je na društvenim mrežama osudio velik broj ljudi.

 

Pročitajte više