Europljani se sprdaju s prijetnjom Mete: "Samo odite, to bi nam bio blagoslov"

Screenshot: Twitter

TVITERAŠI su jedva dočekali prijetnju Mete o gašenju Facebooka i Instagrama u Europi. Za sprdnje, naravno.

"Mi Europljani prijetimo vama da ćemo vas ugasiti", "Oh ne... Ok, baš me briga", "Ok, samo idite", "Europu nije ni briga, to bi nam bio blagoslov", sprdaju se tviteraši sad. "Ionako smo svi na TikToku", šale se drugi korisnici društvenih mreža. "Povedite i TikTok sa sobom", dodaju treći.

Prijete odlaskom zbog problema s europskim propisima

Podsjećamo, tvrtka Meta u svom je godišnjem izvještaju objavila da bi Facebook i Instagram mogli biti ugašeni diljem Europe, zbog problema s europskim propisima koji sprečavaju prenošenje, pohranjivanje i obradu podataka korisnika iz Europe na američkim serverima.

Kako prenosi Euronews, u svom godišnjem izvješću američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze Meta je prošlog četvrtka upozorila da će, ako se ne usvoji novi okvir, tvrtka ugasiti Facebook i Instagram u Europi. Meta navodi da je obrada korisničkih podataka između zemalja ključna za poslovanje i ciljanje oglasa.

"​Ako nismo u mogućnosti prenositi podatke između zemalja i regija u kojima poslujemo, ili ako nam je zabranjeno dijeljenje podataka s našim proizvodima i uslugama, to bi moglo utjecati na našu sposobnost pružanja usluga, način na koji pružamo usluge ili našu sposobnost ciljanja oglasa", stoji u izjavi.

U slučaju da ne bude donesen novi okvir, "vjerojatno nećemo moći ponuditi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Europi", rekli su iz Mete.

Pročitajte više