Eurosong: Srpski ministar navija za pjesmu Bosne i Hercegovine

FAVORIT Mlađana Dinkića, srpskoga ministra financija, na ovogodišnjem Eurosongu u Moskvi je pjesma "Bistra voda" koju izvodi grupa Regina, a predstavljaju BiH. Podržava ih jer pjevaju, kako sam kaže, "njegov refren". Naime, Dinkić tvrdi da je refren ove pjesme identičan refrenu u pjesmi "Oltar", koju je skladao za beogradskog glazbenika Kikija Lesendrića.

"Ta pjesma grupe Regina doživjet će uspjeh, uvjeren sam da će biti među prve tri u finalu, ako ne i prva. Sretan sam jer gledam svoj refren na Eurosongu", rekao je Dinkić za Sarajevo-x.com, komentirajući prolazak Bosne i Hercegovine u finale natjecanja za najbolju pjesmu Europe. Pored toga, ministar se nada da će ukoliko se "Bistra voda" visoko plasira i njegova autorska prava biti zaštićena.

"Lijepa Tena" s posljednjeg mjesta skočila na sedmo

BiH će se za visoki plasman boriti u finalu Eurosonga, kao i Hrvatska ako na večerašnjoj drugoj polufinalnoj večeri uspije ući među deset zemalja koje idu do samog kraja natjecanja. Veliko finale održat će se u subotu, 16. svibnja, a prema predviđanjima, "Lijepa Tena" bi se i tada trebala pjevati. Tome u prilog govori i (ne)očekivani skok na ljestvici favorita na službenim Eurosong stranicama te trenutno stanje na kladionicama gdje je pjesma koju izvode Igor Cukrov i Andrea Šušnjara s gotovo posljednjeg mjesta, zasjela na sedmo mjesto, javlja Eurosong.hr.

Naši predstavnici privukli su zavidnu pažnju medija, javnosti i obožavatelja ovog natjecanja snažnim scenskim nastupom, a pjesma "Lijepa Tena" svojom klasičnom melodijom uspjela se izdvojiti u masi brojnih predstavnika. Ono što svakako upada u oči je i atraktivan scenski izgled Igora i Andreje te pratećih vokala. Vjerni poklonici ovog natjecanja nazvali su ovogodišnji nastup naših predstavnika velikim povratkom Hrvatske Eurosongu, rekao je Viktor Drago za Eurosong.hr. 

I.M.L.
Foto: eurovision.tv, eurosong.hr

Pročitajte više