Eurovizijski fanovi se posvađali zbog Leta 3: "Želim pušiti ono što Balkanci uzimaju"

Foto: Goran Kovacic/Pixsell

ANKETA koju provodi poznati eurovizijski sajt Wiwibloggs posvađala je eurovizijske fanove zbog Leta 3. U anketi o pobjedniku Eurosonga, koja već danima traje na tom sajtu, Let 3 uvjerljivo vodi, a ta je informacija razbjesnila dio eurovizijskih fanova.

"Pripremite svoje traktore! Na vrhu ankete s velikom razlikom je hrvatski Let 3. Njihova pjesma Mama ŠČ! dobila je 16.974 glasova, što je više od polovice ukupnih. Pjesma je donekle izazvala podjele među eurovizijskim obožavateljima. Kada je riječ o Hrvatskoj, pak, pjesma je obnovila duh Eurosonga. Otkako su prošle subote pobijedili na Dori 2023., Let 3 je svima u mislima", napisao je Wiwwiblogs.

No, ekipa iz ostatka Europe i svijeta ne dijeli oduševljenje i mnogi smatraju da su Hrvati glasali sami za sebe u anketi i da zbog toga Let 3 vodi.

"Hrvati su se organizirali"

Iako Let 3 ima tisuće fanova, dosta ljudi smatra da su u anketi glasali većinom Hrvati.

"Hrvati su oteli ovu anketu", "Hrvatski botovi su udarili jako, pjesma je teško smeće", "Ova pjesma je užasna, netko se ovdje šali", "Ovu anketu treba prekinuti, Hrvati su je preuzeli, nema smisla. Pitam se što će EBU s političkim porukama pjesme", "Želim pušiti ono što puše Balkanci", samo su neki od komentara ispod rezultata ankete.

"Mali mozgovi ne kuže pjesmu"

U komentarima na Wiwibloggsu je rat poput onog kakav viđate u komentarima hrvatskih portala. Dok jedni žestoko napadaju Let 3, drugi ga još žešće brane.

"Pjesma je remek-djelo, ali mali mozgovi je ne mogu skužiti", "Morate se nositi s ovim, hejteri Hrvatske", "Eurosong 2023. pripada Hrvatima", pišu stranci.

Let 3 je 15. na kladionicama

Podsjetimo, Let 3 je danas prvi put od pobjede na Dori zabilježio pad na eurovizijskim kladionicama.

Nakon što su se jučer popeli na 14. mjesto s tendencijom daljnjeg rasta, Mama ŠČ! i Let 3 danas su pali na 15. mjesto te uz zastavu Hrvatske stoji crvena strelica prema dolje. Riječke rokere pretekla je armenska predstavnica Brunette koja još nije službeno predstavila svoju pjesmu. 

 

Pročitajte više