Eurovizijski portal o Letu 3: Valjda na Eurosong neće donijeti one čepove iz rektuma

Foto: Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

"HRVATSKI peteročlani bend Let 3 čine vrhunski provokatori. Poznata po vulgarnim tekstovima i opscenim nastupima uživo, grupa je, između ostalog, masturbirala u glazbenom spotu, a policija ih je kaznila jer su goli nastupali na koncertu na otvorenom. Godine 2008. njihovo pojavljivanje u talk showu Nedjeljom u dva prekinuto je nakon što su ispalili niz psovki i pretvarali se da im iskaču čepovi iz rektuma."

Uvod je to u tekst o Letu 3 koji je objavljen na najpoznatijem eurovizijskom portalu Wiwibloggs.

"I sada su spremni ponijeti vatru - ali nadamo se ne i iskorištene čepove boca - na Euroviziju 2023. u Liverpool", zaključili su na portalu o hrvatskim predstavnicima. U tekstu su dalje naveli neke od najprovokativnijih istupa Leta 3, ali i njihov album Nečuveno iz 1997. godine na kojemu nije bilo ničega.

"Mirišu na Rocky Horror Picture Show. Ali satirom komentiraju rusku agresiju na Ukrajinu", piše dalje Wiwibloggs, objašnjavajući čitateljima moguća značenja pjesme Mama ŠČ!. Na kraju teksta objavili su i stihove pjesme kojom će Let 3 predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Naveli su i da je Let 3 osnovan u Rijeci, "gradu poznatom po svojoj habsburškoj baštini i bučnom karnevalu, koji je u Hrvatskoj bio epicentar punk scene".

"Nisu oni masturbirali u tom videu, već statisti obučeni kao oni, od kojih je jedna bila žena s dildom…. Ipak, to je bila vrlo kontroverzna stvar u tom trenutku", javili su se obožavatelji Leta 3 u komentarima. "Ma 12 bodova za Hrvatsku", pisali su neki eurovizijski obožavatelji.

A kako Let 3 trenutno stoji na kladionicama, možete vidjeti ovdje.

Pročitajte više