Evo kako je ukrajinski sudac kaznio Chewbaccu zbog vožnje bez dokumenata

Foto: Twitter

SVIJET je jučer obišla vijest o bizarnom incidentu u Ukrajini, u kojem je Chewbacca glavom i bradom priveden dok je Dartha Vadera vozio na izbore.

Policija ga je htjela legitimirati no nije imao dokumente, a kada su mu htjeli naplatiti kaznu, tvrdio je da trenutno nema keša jer svoj novac čuva u intergalaktičkoj banci. Koja, naravno, još uvijek nema svoju podružnicu u Ukrajini.

Zbog takvog "problema" Chewbacca" je u konačnici odveden pred suca koji mu je odredio kaznu od oko 5 funti zbog neposjedovanja dokumenata i ometanja izbornog procesa, prenosi Guardian.

"Nema tu ništa neobično, samo smo priveli Chewbaccu zato što je Dartha Vadera vozio na izbore u Odessu. Gospodar Sitha nas je upozorio da nismo imali zakonsko pravo na to budući da je Chewbacca njegov ljubimac i sluga pa kao takav nema ni potrebu imati dokumente", napisala je pak ukrajinska policija na svojem Instagram profilu nakon privođenja.

Darth Vaderi u ukrajinskim izborima i nisu toliko rijetka pojava kao što bi se očekivalo, a na izborima ih se lani natjecalo čak 16. Većina je njih i legalno promijenila svoje ime, a kandidati su se predstavljali odjeveni u "originalni" kostim.

Čak je i statua Vladimira Lenjina prošloga tjedna doživjela makeover u Vadera, nakon što je zakonom zabranjeno isticanje simbola komunističke prošlosti zemlje.

Pročitajte više