Evo kako se HRT ograđuje od svinjarije koju je napravio s Baby Lasagnom

Foto: Goran Stanzl/Marko Prpic/Pixsell

ŽELJKO Mesar, predsjednik žirija koji je Baby Lasagnu krajem prošle godine uvrstio u rezerve na Dori te ispred njega stavio 24 pjesme, oglasio se o kritikama na račun spomenutog žirija i sebe osobno.

"Ja nemam veze s tim, otišao sam od tamo prije dva mjeseca", rekao je Mesar novinarima 24 sata te ih uputio da "zovu odgovorne ljude".

Mesar se, dakle, miče i pere od odgovornosti za svinjariju koju su HRT i žiri napravili Baby Lasagni. S HRT-a Indexu kažu da je ova izjava izvučena iz konteksta.

>>Zbog Baby Lasagne danas trebaju pasti ostavke na HRT-u

"To je izjava izvučena iz konteksta"

"Stručni žiri koji je birao pjesme za Doru glasovao je konsenzusom. Hrvatska radiotelevizija (HRT) Doru smatra završenom i od sada se usredotočuje na pripreme za nastup hrvatskog predstavnika Baby Lasagne na predstojećem Eurosongu u Švedskoj.

Izjava gospodina Mesara izvučena je iz konteksta. Naime, radi boljeg razumijevanja javnosti, kolega Mesar bio je predsjednik stručnog žirija za odabir pjesama koje će se natjecati na ovogodišnjoj Dori te je time obavio svoj dio posla i nije sudjelovao u idućim fazama projekta Dora 2024.", kažu nam s HRT-a.

Podsjetimo, stručni žiri je Baby Lasagnu, pobjednika ovogodišnje Dore, uvrstio među rezerve za natjecanje te je izvođač uvršten u program tek nakon što je od Dore odustala pjevačica Zsa Zsa. 

Pročitajte više