Evo s koliko godina biste se trebali vjenčati, odgovor će vas iznenaditi

Foto:Instagram

NOVINAR i kognitivni znanstvenik Tom Griffiths jedan je od autora knjige "Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions" vjeruje kako trebamo koristiti "pravilo 37%" u donošenju razumne odluke o pravom vremenu za ženidbu, prenosi EliteDaily.

Radi se o pravilu koje kaže kako u trenutku kada moramo donijeti brzu odluku, najbolje ju je donijeti nakon razmatranja 37% opcija koje bi imali. Ovaj određeni postotak predstavlja veliku količinu informacija tako da ne biste bili u potpunosti neinformirani, a u isto vrijeme ne biste potrošili puno vremena na odlučivanje.

Ako ste u lovu na pravu ljubav između 18. i 40. godine života, uzmite 37% od 22 godine ove razlike i doći ćete do idealne starosti za ženidbu – 26 godina. Ako se skrasite prije toga, mogli biste propustiti dobre partnere, a nakon toga moguće je da su svi dobri već zauzeti.

Eksperiment proveden 1960. godine po principu pravila 37%

Recimo da ste u velikoj potrebi za zapošljavanjem tajnice i možete samo intervjuirati kandidate jednom. S koliko biste ljudi trebali razgovarati prije nego odlučite tko je najbolji za ovaj posao? Ako intervjuirate tri tajnice, on tvrdi da biste se trebali odlučiti nakon razgovora s tajnicom broj dva. Ako se tajnica broj dva čini puno boljom od tajnice broj jedan trebali biste je odmah zaposliti. Ako se pokaže lošim izborom, trebali biste pričekati i nastaviti s intervjuima.

Pravilo 37% kaže kako smo do 26. godine života dovoljno zreli za donošenje odluka koje nisu pod utjecajem drugih i kako ćemo ostati vjerni onome u što tada vjerujemo. A do te točke u životu, uglavnom se radi o preuzimanju rizika.

Pročitajte više