Evo što iluminati pišu po svojoj službenoj stranici na Facebooku

TAJNO društvo iluminati ima svoju službenu stranicu na Facebooku, a plavom kvačicom pored njenog imena, koju ta društvena mreža dodjeljuje stranicama kao potvrdu verifikacije službenog profila određenog brenda, medija ili slavne osobe.

Naziv iluminati odnosi se na tajnu skupinu osnovanu u Bavarskoj 1700-ih godina, formiranu s ciljem da se suprotstavi praznovjerju, predrasudama i vjerskoj kontroli države, no u posljednje vrijeme njihovo se ime češće povezuje s teorijama zavjera.

Mnogi vjeruju da iluminati kontroliraju svjetske događaje te da žele novi svjetski poredak. Njihova stranica na Facebooku ima 380.000 pratitelja i sad je dobila plavi znak, a Indy100 piše da je to veoma neobičan potez od strane Facebooka. Naravno, jedna od teorija je da je Mark Zuckerberg jedan od iluminata, baš poput Donalda Trumpa, koji je sumnjiv zbog nekih svojih gesta. 

Na stranici pišu o donacijama u humanitarne svrhe, donose mudre misli poput "Svaki kralj brojčano je nadvladan od svojih podanika pa je pitanje tko stvarno vlada zemljom?" te "Pazite se onih koji više vremena troše na prijezir prema bogatima nego na to da se sami obogate" i zahvaljuju se na lojalnosti svojim članovima.

Pročitajte više