Evo zašto biste uvijek trebali fotkati kućanske aparate prije nego izađete iz kuće

Foto: 123RF

MNOGIMA se dogodi da u žurbi izjure iz stana ili kuće te se uskoro počnu brinuti jesu li isključili neki kućanski aparat, poput primjerice pegle za kosu ili štednjaka.

Ponekad nas toliko obuzme panika da postanemo uvjereni da će nam čitav dom izgorjeti ako se ne vratimo provjeriti ili ako ne zamolimo nekog susjeda ili prijatelja da provjeri umjesto nas.

Međutim, za rješenje tog problema postoji mnogo jednostavniji trik.

Savjetnica i stručnjakinja Nicole Dieker objasnila je na portalu Lifehacker zašto bismo baš uvijek trebali fotografirati kućanske aparate prije nego što izađemo kroz vrata doma.

"Prije nego što napustite kuću, fotografirajte štednjak, pećnicu, termostat, glačalo ili bilo što drugo za što bi vas brinulo da slučajno ostavite uključenim. Tako ćete, ako počnete razbijati glavu time jeste li sve pogasili prije izlaska, jednostavno moći to provjeriti u galeriji svojih fotografija na mobitelu", napisala je.

Objasnila je da se i ona služi tom taktikom i da joj je puno lakše otkad to čini.

"Počela sam fotografirati aparate nakon što je moj stanodavac nadogradio sustav grijanja u mojoj stambenoj zgradi i dao nam nove termostate", rekla je.

"Bilo je to zimi, neposredno prije nego što sam otputovala na blagdane, a budući da je termostat bio toliko nov da se još nisam bila navikla na njega, provela sam cijeli prvi dan putovanja u brizi da sam ga zaboravila ugasiti", rekla je.

Otkrila je i da fotografije skoro nikad ne gleda, ali da djeluju na nju tako da postane sigurna da je u kući sve ostavila kako treba.

"Fotografije isključe onaj dio mog mozga koji se brine", zaključila je.

Pročitajte više