Evo zašto je Netta Barzilai pobijedila na Eurosongu

Foto: Instagram

NETTA Barzilai sinoć si je osigurala svjetsku slavu, barem na neko vrijeme. Otkako je na YouTube izbačena izraelska pjesma za Eurosong, Netta se popela na sam vrh kladionica i bila je najveći favorit za pobjedu.

Ipak, njezin put do zvijezda bio je jako trnovit. Osim što je sama priznala da je sve svoje nedostatke odlučila iskoristiti, Netta je prije nego što je postala slavna zarađivala na sasvim običnim poslovima. Neko je vrijeme bila teta u vrtiću, a provela je nekoliko godina i konobareći. 

Vrata su joj se otvorila nakon što se pojavila u izraelskom glazbenom showu The Next Star, gdje je pobijedila. Već tada je mnogima bilo jasno da je na scenu stupila osoba koja je po svemu drugačija od svih ostalih.

Ono što je Netta izvela sinoć u Lisabonu nije dobro uvježban nastup koji su za nju osmislili drugi, nego njezin dugogodišnji stil. Ona na scenu ne izlazi bez svog uređaja koji podsjeća na DJ miksetu i njezina je glazba itekako prepoznatljiva.

U glazbenom natjecanju je pjevala svoje obrade hitova Rihanne, Leonarda Cohena, pa čak i hitove Gangnam Style i Barbie Girl. Njezina pjesma Toy očito nije slučajna, jer Netta fura isti stil otkako se pojavila. Kokodače, repa i pjeva čak i u obradama pjesama koje su u takvom stilu bile nezamislive.

Pročitajte više