Evo zašto se internetom šire snimke žena koje plešu u donjem rublju

Screenshot: YouTube

ŽENE diljem svijeta s pokojim kilogramom viška na YouTubeu objavljuju snimke na kojima plešu u donjem rublju, kako bi ohrabrile druge da prihvate svoje izgled, koji ne udovoljava raširenim standardima.

Njihov ples dio je akcije "Don't Hate the Shake", u koju su se uključile mnoge žene koje su se borile s poremećajima u prehrani i djevojke s oblinama koje nisu bile zadovoljne svojim tijelom, a cilj im je boriti se protiv modernih definicija ljepote.

Akciju je započela 27-godišnja Melissa Gibson iz Kentuckyja, koja je na svom profilu na Instagramu objavila snimku sebe kako pleše u donjem rublju, uz hashtag #donthatetheshake. Melissa se zalaže za pozitivan stav prema svom izgledu.

"Uvijek sam uživala u plesu, ali mislim da se mnoge žene osjećaju nesigurnima i smatraju da ne mogu plesati jer se sve na njima trese. Oduvijek dam bila krupnija, mrzila sam svoje tijelo i nikad se nisam njime ponosila. Pozitivan stav mi je omogućio da svoje tijelo vidim u svoj njegovoj ljepoti", rekla je Melissa.

Sada se nada da će njen video inspirirati druge žene da se uključe u akciju. Zasad je njen video potaknuo njih stotinjak da snime svoj video. Pogledajte kako to izgleda. 

Pročitajte više