Facebook ima još jedan tajni pretinac za poruke - evo kako vidjeti što je u njemu

Screenshot: YouTube

KORISNICI su pronašli stotine poruka skrivenih u tajnim pretincima unutar sustava Facebookovih poruka. Taj spremnik, kojem se može pristupiti putem browsera ili aplikacije Facebook Messenger na pametnim telefonima i tabletima dio je Facebooka sustava filtriranja poruka, koje mu je cilj filtrirati spam i druge neželjene poruke.

Novinar Guardiana piše da su on i nekoliko njegovih kolega otkrili da se u spremniku poruka koje nisu prošle Facebookov filter nalazi mnogo poruka koje su trebali dobiti, ali nikad im nisu stigle u "pravi" inbox i Messenger.

Najlakši način da dođete do tog inboxa jest upisati u vašu pretraživač facebook.com/messages/other.

U Messengeru je taj spremnik skriven ispod četiri izbornika, najprije morate ići na Settings, zatim People, pa Message Request i na kraju na "See filtered requests".

Među tim porukama nalaze sve sve one poruke koje ste sami označili kao neželjene te poruke ljudi s kojima niste prijatelji na Facebooku. Novinar Guardiana pronašao je desetke poruka još iz 2008. godine koje nikad nisu došle do njega.

Većinu vremena Facebookov filter napravit će ono za što je osmišljen - zaustaviti poruke koje ne želite dobiti, no ponekad se dogodi da do vas ne dođe neka poruka koju biste ipak voljeli vidjeti. 

Pročitajte više